Eksperimentalni lijek za ebolu pomogao zaraženim Amerikancima

Stanje američkih zdravstvenih radnika koji su se u Liberiji zarazili ebolom poboljšava se nakon što su primili eksperimentalni lijek, piše u utorak BBC.

5.8.2014.
18:08
VOYO logo

Međutim, zasad nije sigurno može li se njihov oporavak pripisati lijeku ZMapp, koji je dosad testiran samo na majmunima.

Liječnik Kent Brantly u subotu je otputovao u SAD na liječenje, a njegova kolegica Nancy Writebol otputovala je iz Liberije u utorak i tijekom dana bi trebala stići u Atlantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poboljšanje unutar jednog sata

Američki djelatnici primili su ZMapp prije nego su evakuiriani iz Liberije.

Prema izvješću CNN-a, koje navodi lokalnog liječnika, stanje doktora Brantlyja se iznimno poboljšalo unutar jednog sata od primanja lijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Writebol, ona je primila dvije doze i nije pokazala istu reakciju kao Brantly, ali je i njezino stanje poboljšano.

Od veljače umrlo 887 ljudi

Od veljače, u zapadnoafričkim zemljama od ebole je umrlo 887 ljudi i to je dosad najžešća epidemija. Zabilježena je u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klinička ispitivanja na cjepivu protiv ebole trebala bi početi u rujnu, a cjepivo je dosad tijekom testiranja na životinjama pokazalo obećavajuće rezultate.

"Do polovice ili kraja 2015. imat ćemo neku vrstu cjepiva - barem za cijepljenje zdravstvenih radnika - koji se izlažu znatnom riziku kada se brinu o oboljelim pacijentima", rekao je Anthony Fauci, ravnatelj američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo