zatvorene brojne ceste / U BiH poplavljene stotine kuća, voda nosila asfalt i aute

Image
Foto: Snimio čitatelj

Obiteljska imanja zatrpana su klizištima, brojne mostove, ceste oštetile su goleme bujice, a kuće i stanovi stotina obitelji u samo nekoliko sekundi nestali su pod vodom.

7.8.2014.
10:22
Snimio čitatelj
VOYO logo

Desetine magistralnih i regionalnih cesta u Bosni i Hercegovini poplavljene su ili oštećene u klizanju zemljišta, a stotine obitelji su evakuirane jer su im kuće poplavljene zajedno s drugim objektima zbog kiše koja pada od utorka te je izazvala bujice i veliki porast vodostaja rijeka.

Meteoalarm je u četvrtak ponovno izdao upozorenje za kišno i grmljavinsko nevrijeme na širem području Banje Luke, Sarajeva i Tuzle.

U Banjoj Luci policija je pronašla automobil mercedes 190 bez vozača kojeg je vodena bujica odnijela s prometnice. Policiji je danas prijavljen nestanak jedne muške osobe, riječ je o 29-godišnjem Goranu Simiću iz Banje Luke koji je upravljao pronađenim mercedesom.

247 obiteljskih kuća u Banjoj Luci je poplavljeno, dok je 14 stambenih objekata ugroženo klizištima, izjavio je gradonačelnik Slobodan Gavranović. U izjavi za novinare nakon izvanredne sjednice Kriznog stožera, gradonačelnik Gavranović pojasnio je da je na području grada aktivirano 60 klizišta.

Nabujala rijeka Tinja poplavila je preko 300 obiteljskih kuća u općini Srebrenik zbog čega su iz najugroženijih područja iseljene 22 obitelji.

U Tuzlanskoj županiji stanje je posebno teško u Lukavcu gdje je poplavljeno 300 objekata. Aktivirana su brojna nova, kao i stara klizišta. Uže gradsko središte je pod vodom i slojem mulja.

Obilne kiše dovele su po rasta vodostaja rijeke Brke koja je poplavila nekoliko naselja u u južnom dijelu Distrikta Brčko. Voda je prodrla u naselja Palanka i Brka koja su bila poplavljena i u svibanjskim poplavama.

Brojne magistralne prometnice su poplavljene zbog čega je obustavljen promet na magistralnom putu između Tuzle i Doboja, Prnjavora i Derventa te Tuzle i Bijeljine.

Vlada Federacije BiH je za tri pogođene županije izdvojila ukupno 3,5 milijuna maraka (oko 1,8 milijuna eura) hitne pomoći tijekom svibnja i posljednjih nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo