sukob koji ne jenjava / Prekinuto trodnevno primirje: Hamas nastavio raketirati Izrael

Image
Foto: AP

Izrael je ranije objavio da je spreman pristati na produljenje prekida vatre, no glasnogovornik Hamasa rekao je da Palestinci na to ne pristaju.

8.8.2014.
7:17
AP
VOYO logo

Palestinski militanti nastavili su u petak s područja Pojasa Gaze raketirati južni Izrael nakon što je istekao 72-satni prekid vatre, objavila je izraelska vojska.

Izraelska vojska srušila je jedan projektil iznad južnog grada Ashkelona. "Nakon 72-satnog prekida vatre, Hamas nastavlja sa sveopćim raketiranjem Izraela. Ispaljeno je najmanje pet raketa, a jedna je presretnuta iznad Ashkelona", objavio je vojni glasnogovornik na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvješća o žrtvama i šteti još nema.

Izrael je ranije objavio da je spreman pristati na produljenje prekida vatre, no glasnogovornik Hamasa rekao je da Palestinci na to ne pristaju, ali će nastaviti pregovore u Kairu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinci su tražili da Izrael načelno prihvati njihove zahtjeve, među kojima su ukidanje blokade Pojasa Gaze, oslobađanje zatvorenika i otvaranje morske luke.

Oružano krilo Hamasa upozorilo je u četvrtak palestinske pregovarače da ne pristaju na produljenje prekida vatre ako Izrael ne ponudi ustupke, što Izrael nije učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael je jasno poručio da će odgovoriti silom bude li napadnut te da je čak spreman zauzeti Pojas Gaze kako bi zbacio Hamas s vlasti.

Izrael je povukao kopnene snage iz Pojasa Gaze u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gotovo jednomjesečnom ratu poginulo je po palestinskim izvorima 1875 Palestinaca, većinom civili. Hamas je u četvrtak objavio da je pogubio nekoliko Palestinaca koji su špijunirali za Izrael, ne preciziravši koliko.

Izrael je objavio da je u borbama koje su počele 8. srpnja poginulo 64 izraelskih vojnika i troje civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo