DOBRE VIJESTI IZ SPLITA / Unatoč 'srpanjskoj rupi', hrvatski turizam u plusu

Ministar turizma Darko Lorencin objavio je rezultate turističke sezone za prvih sedam mjeseci 2014. godine koji su, unatoč blagom minusu u srpnju, bolji u odnosu na prošlu godinu.

8.8.2014.
12:23
VOYO logo

Ministar turizma Darko Lorencin je danas u Splitu predstavio rezultate turističkog prometa Hrvatske za mjesec srpanj i prvih sedam mjeseci 2014. godine.

Unatoč strahu od 'srpanjske rupe', hrvatski je turizam ipak u plusu u prvih sedam mjeseci 2014. Od siječnja do srpnja je 3,5 više dolazaka i jedan posto više noćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Što se tiče samog srpnja, dolazaka je manje za 0,4 posto, a noćenja 2 posto manje u odnosu na 2013. Istra je u srpnju u minusu 7 posto, a Kvarner 8 posto.

Zato je Splitsko-dalmatinska županija u srpnju u plus od 7 posto, Dubrovačko-neretvanska također, kao i Zadarska čiji je plus 5 posto. Grad Zagreb je u plusu čak 11 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Hrvatska bilježi najveće prihode od turizma po stanovniku od 1.689,95 eura. Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, sezona ostvaruje pozitivne rezultate. Dalmacija je apsolutni pobjednik srpnja. Za sada su rezultati u kolovozu bolji nego prošlogodišnji i to budi optimizam", kaže Lorencin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo