ARBITRAŽA ZA INU / Počinje konačan obračun Vlade i MOL-a!

Počinje konačan obračun Vlade i MOL-a. Pred arbitražnim sudom u Parizu Hrvatska će sutra zatražiti raskid svih Sanaderovih ugovora s Mađarima, čime tim pod vodstvom ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka traži vraćanje upravljačkih prava. Nakon burnih posljednjih pregovora koji su završili prijetnjama i međusobnim optužbama - hrvatski tim odlučio se na šutnju!

10.8.2014.
18:32
VOYO logo

Trenutak u kojem je potpisala ugovor s MOL-om hrvatska Vlada želi poništiti i od sutra - pred arbitražnim vijećem Međunarode gospodarske komore u Parizu - iznosi dokaze da je ugovor o prepuštanju Ine Mađarima - nezakonit.

Počinje arbitraža koju je Vlada pokrenula još u siječnju. Glavni argument - pravomoćna presuda Ivi Sanaderu za uzimanje mita od ZsoltaHernadija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tročlano arbitražno vijeće kojim predsjeda NeilKaplan, a članovi su još JakšaBarbić s hrvatske te JanPaulson s mađarske strane odlučivat će o zahtjevu hrvatske Vlade da se ponište sporni Sanaderovi ugovori o plinskom biznisu te o prepuštanju upravljačkih prava Mađarima.

Iako nemaju 50 posto kompanije Mađari su tada dobili pravo na tri člana uprave kao i država - ali imaju šefa uprave čiji je glas presudan. U nadzoronom odboru MOL ima čak pet članova, Hrvatska tri, jedan je radnički predstavnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspije li Hrvatska u zahtjevu da se ugovor proglasi ništavnim, sve se u Ini vraća na 2003.godinu kada su i uprava i NO imali po sedam članova, samo dva iz MOL-a.

Ukratko - Ina se vraća na upravljanje državi. Mađari se od prve runde pregovora bore protiv toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva IvanVrdoljak uporno tvrdi - MOL upropaštava INU. Vlada će stoga arbitražom tražiti i odštetu jer smatra da je MOL, zanemarivanjem rafinerija i zaliha nafte - propustio povećati vrijednost INE za čak 6 milijarda dolara. Mađari tvrde - to je smiješno.

Svaka od pet rundi pregovora hrvatske Vlade i MOL-a je završila fijaskom, posljednja prije samo dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je na redu arbitraža.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo