potrebne jače mjere / WHO priznaje: Stanje s ebolom je gore nego što piše u izvješćima

Image

Priznanje o eboli bi moglo potaknuti vlade i humanitarne organizacije da poduzmu snažnije mjere protiv virusa.

15.8.2014.
8:36
VOYO logo

Osoblje Svjetske zdravstvene organizacije koje se bori protiv epidemije ebole u zapadnoj Africi vidi dokaze da izvješća o broju slučajeva zaraze i umrlih uvelike potcjenjuju razmjere epidemije, rekla je u četvrtak UN-ova zdravstvena agencija na svojoj internetskoj stranici.

Broj umrlih u najgoroj svjetskoj epidemiji ebole u srijedu je bio 1069 od 1975 potvrđenih, vjerojatnih i sumnjivih slučajeva, rekao je WHO. Većina njih je u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji, dok je četvero ljudi umrlo u Nigeriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencijino priznanje da je stanje gore nego što se mislilo moglo bi potaknuti vlade i humanitarne organizacije da poduzmu snažnije mjere protiv virusa.

"Osoblje na mjestima epidemije vidi dokaze da brojke izvješćenih slučajeva i umrlih veoma potcjenjuju veličinu epidemije", rekla je organizacija na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ebola je jedna od najsmrtonosnijih bolesti i ubija većinu zaraženih.

"WHO koordinira snažno jačanje međunarodne reakcije raspoređujući potporu pojedinih zemalja, agencija za kontrolu bolesti, agencija u okviru sustava Ujedinjenih naroda i drugih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveni stručnjaci kažu da vladine reakcije na bolest trebaju biti podešene tako da spriječe širenje bolesti pri tomu izbjegavajući mjere koje mogu potaknuti paniku ili nepotrebno štetiti gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo