Najezda turista ne prestaje / Masovne gužve diljem Hrvatske, u Svetom Roku bio i lančani sudar

U tijeku je možda i najmasovna smjena turista ove sezone. Zbog lančanog sudara u tunelu Sveti Rok i prometne nesreće kod čvora Oštrovica, stvarale su se kilometarske kolone u kojima se čekalo satima, no srećom, nitko nije stradao. RTL Vam ekskluzivno donosi snimke nesreće iz tunela Sveti Rok u kojoj je sudjelovalo pet vozila.

16.8.2014.
18:48
VOYO logo

Sve je počelo nakon manjeg sudara dva automobila u tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba, svi ostali koji su se našli u tom trenutku iza njih, krenuli su naglo kočiti, no je jedan vozač prebrzo vozio, nije uspio na vrijeme zakočiti i udario je u stražnji desni odbojnik automobila ispred sebe.

Ipak, u lančanom sudaru 5 vozila nitko nije stradao. Vatrogasci su stigli na mjesto nesreće u manje od minute. U roku pola sata automobili su uklonjeni i nastavljen je promet. No stvorila se kolona duga 10 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Lučkom uobičajen problem. Iako postoje dva izlaza za Zagreb, turisti još uvijek masovno koriste samo izlaz Lučko, tako da je policija krenula preusmjeravati vozila na izlaz Demerje gdje se čeka manje od 5 minuta.

''Kad se stvori kolona na izlazu u ravnini Demerja onda se sva vozila koja dođu preusmjeravaju na Demerje, tako da u jednom momentu možemo prebaciti do 3 kilometra kolone na prilazne trake'', objašnjava Nil Marović s autoceste Zagreb – Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Demerju se inače može plaćati samo karticama, no zbog gužvi danas se prihvaća i gotovina.

I u trajektnim lukama gužve. Na Supetru se za trajekt prema Splitu čekalo preko 2 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve nisu zaobišle ni istarski granični prijelaz Kaštel na izlasku iz Hrvatske.

Broj turista i dalje je u porastu. Treći petak u kolovozu prošle godine u Hrvatsku je ušlo 345 tisuća stranih putnika, a ove godine 362 tisuće. Domaćim putnicima koji namjeravaju sutra na put, savjetuje se da krenu što ranije, jer se u posljepodnevnim satima opet očekuju velike gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike