Opreza nikad dosta / Kenija zatvorila granice putnicima iz Gvineje, Liberije i Sierra Leonea

Image

Kenija je objavila u subotu da od srijede zabranjuje ulaz na svoj teritorij putnicima iz Gvineje, Liberije i Sierra Leonea gdje vlada epidemija hemoragijske groznice virusa ebole.

16.8.2014.
20:40
VOYO logo

Nacionalna kompanija Kenya Airways, koja ne leti za Conakry, objavila je da od srijede obustavlja letove u Freetown i Monroviu.

"U brizi za javno zdravlje, vlada Kenije je odlučila privremeno obustaviti ulazak u Keniju za putnike iz triju afričkih zemalja u kojima vlada eidemija, a to su Sierra Leone, Gvineja i Liberija", izjavio je kenijski ministar zdravstva James Macharia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je precizirao da će mjera će stupiti na snagu u srijedu u ponoć i odnosit će se na sve ulaze u zemlju.

Ta odluka se ne odnosi na zdravstvene djelatnike uključene u borbu protiv epidemije ni na Kenijce koji se vraćaju u domovinu iz tih zemalja, nastavio je ministar i dodao da će te osobe biti pomno pregledane i bude li potrebno smještene u karantenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenya Airways će postupati prema savjetima o obustavi trgovinskih letova u Liberiju i Sierra Leone. Odluka će stupiti na snagu u utorak 19. kolovoza u ponoć (utorak 22 sata po srednjoeuropskom vremenu) na temelju procjene opasnosti kenijskog ministarstva zdravstva, navela je tvrtka u priopćenju.

Letovi u Nigeriju i Ganu i dalje će biti osigurani. Ravnatelj medicinskih službi ministarstva zdravstva Nicholas Muraguri naglasio je da do sada niti jedan slučaj ebole nije zabilježen u Keniji, a četiri sumnjiva slučaja su negativna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet mjeseci epidemija hemoragijske groznice ebole u zapadnoj Africi umrlo je 1.145 ljudi, prema posljednjoj bilansi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) od 13. kolovoza od kojih 380 u Gvineji, 413 u Liberiji, 348 u Sierra Leoneu i 4 u Nigeriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo