josipović uzvratio na prozivke / 'Ako je Kolinda rekla da će kampanja biti podla, valjda ona sprema takvu'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je jučerašnje izjave HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović rekavši kako on nikad nije vodio podlu kampanju te da ako je ona rekla da će kampanja biti podla, onda valjda ona sprema takvu kampanju.

17.8.2014.
12:18
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručio je danas da neće voditi prljavu kampanju za novi predsjednički mandat, uzvrativši time na jučerašnje izjave HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović kako je svjesna da će kampanja biti ne samo prljava, nego i podla.

U Mariji Bistrici, gdje se pridružio 12. međunarodnom mimohodu konja i konjskih zaprega, Josipović je na novinarski upit sprema li to podlu kampanju, odgovorio kako ga ne zanima što je gospođa Grabar-Kitarović rekla, "a ako je rekla da će kampanja biti podla, valjda nešto zna o tome, valjda znači sprema takvu kampanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se mene tiče, ja nikada nisam vodio kampanje koje bi bile prljave. Kada je riječ o onome što se do sada događalo, pa vidjeli ste iz čijeg je tima dolazilo ono što ona naziva podlim", kazao je.

Na prozivke HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje kako su plaće nekih njegovih savjetnika u rangu ministarskih Josipović je rekao kako "neke jesu i tako i treba biti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savjetnika (u Uredu predsjednika) je više-manje onoliko koliko i treba biti. Od kad sam došao u ured, proračun se smanjio za 15-tak posto, smanjio se broj ljudi, tako da je vidljivo da se radilo na uštedama, tamo gdje je to, naravno, bilo moguće", istaknuo je Josipović.

Josipović se u Mariji Bistrici pridružio mimohodu stotina konja i konjskih zaprega u sklopu međunarodne manifestacije koju tradicionalno prve nedjelje poslije Velike Gospe organizira Županijska udruga uzgajivača konja Krapina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako se tu nalazi u sklopu svojeg redovitog posla, a to je da bude s ljudima, što je, smatra, posebice važno tijekom turističke sezone. "U Mariji Bistrici imamo jedan specifičan, kvalitetan oblik vjerskog turizma koji treba unaprijediti i to je jedan dio ponude Hrvatske koji je vrlo važan", ocijenio je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo