prevrtljivo ljeto / Sredina tjedna donosi kišu i zahladnjenje, za vikend opet sunce

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon nekoliko sunčanih i toplih dana, nova promjena vremena zahvatit će Hrvatsku. Dok će još danas biti stabilnije vrijeme, od sutra se spremite za kišu i pad temperatura.

19.8.2014.
9:28
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon ugodnog i sunčanog vikenda, sredina ovog tjedna nas ponovno priprema za jesen kišom i padom temperatura. Već u utorak će jačati južina i porasti naoblaka, a kiša i osvježenje u većem dijelu Hrvatske stižu u srijedu.

Naime, danas će biti većinom sunčano, a na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru moguće je malo kiše ili lokalni pljusak, osobito u drugom dijelu dana. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu jugozapadnjak i jugo, na otvorenom moguće i jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28, u Dalmaciji ponegdje do 30 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prognozira DHMZ, sutra će u većini krajeva biti djelomice sunčano. Mjestimice kiša i lokalni pljuskovi s gmljavinom mogući su osobito na sjevernom Jadranu i najzapadnijim krajevima, gdje se očekuje najviše oblaka. Najniža jutarnja temperatura bit će od 13 do 18, na Jadranu između 19 i 24, a najviša dnevna većinom od 22 do 27, u Slavoniji, Baranji i Dalmaciji od 27 do 30 stupnjeva.

U četvrtak prolazno naoblačenje s kišom i lokalno izraženijim pljuskovima s grmljavinom, osobito na Jadranu i u područjima uz njega. Na Jadranu će umjereno do jako jugo u četvrtak postupno okrenuti na buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend ipak sunčan

U petak nas očekuje povratak pretežno sunčanog vremena. Pljusak je moguć samo poslijepodne ponegdje u zaobalju. Danju će zapuhati većinom slab vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature u manjem padu, najviše dnevne od 26 do 31 stupanj.

Subota će većinom biti sunčana i suha. Noću tiho ili uz slabu buru, danju će puhati umjeren, ponegdje i pojačan vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature u manjem padu, najviše dnevne od 26 do 31 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju u Dalmaciji pretežno vedro, na sjevernom Jadranu dosta sunčana vremena uz mogućnost mjestimičnog i slabog pljuska. Danju će puhati umjeren, na moru i pojačan vjetar zapadnih smjerova. Popodne će na sjevernom Jadranu jačati bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo