Teška oštećenja / Pijavice i nevrijeme divljali Italijom, stiže li isto u Hrvatsku?

Image
Foto: YouTube Screenshot

Najgore je bilo u gradu Arenzanu, gdje je nevrijeme uzrokovalo poplave, a vjetar je nanio teška oštećenja na krovovima obiteljskih kuća.

19.8.2014.
20:15
YouTube Screenshot
VOYO logo

Sjeverozapad Italije je zahvatio snažan ciklonalni poremećaj koji je donio nekoliko pijavica uz obilje kiše i grmljavine.

Prema agenciji ANSA, nanesena je materijalna šteta, ali nema vijesti o eventualnim žrtvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgore je bilo u gradu Arenzanu kod Genove, gdje je nevrijeme uzrokovalo poplave, a vjetar je nanio teška oštećenja na krovovima obiteljskih kuća.

Zbog nevere je privremeno za promet bila zatvorena autocesta koja povezuje Arenzano s Genovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorološka postaja u Arenzanu zabilježila je udara vjetra od 110 km/h.

Tornadične pijavice zabilježene su i u samoj Genovi. Najjači nalet dogodio se oko 12:30, kada su pijavice izašle s mora u sam obalni dio grada, rušeći štandove, i lomeći grane i stabla, oštećujući krovove, a još nema podataka o mogućim žrtvama ovog snažnog nevremena u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U đenovskom predgrađu su zabilježene snažne poplave, a nekoliko aviona je bilo preusmjereno zbog olujnog nevremena jer avioni nisu mogli sletjeti na aerodrom u Genovi.

Talijanski mediji su javili i o nevremenu na području grada Savone gdje je otkazano nekoliko koncerata i drugih manifestacija na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio ovog nevremena bi tijekom utorka i srijede moglo pogoditi i Hrvatsku, a meteoalarm je objavio žuti stupanj upozorenja za Istru, sjeverno Primorje, Gorski kotar, Liku i sjeverozapadnu Hrvatsku zbog mogućnosti izraženijeg grmljavinskog nevremena.

Čak 300 litara kiše po kvadratnom metru palo je do 14 sati u gradiću Fiorino, u planinskom zaleđu sjeverozapadno od Genove. Tek nešto manje dobio je Passo del Turchino, gdje je palo više od 200 mm kiše unutar 24 sata. Kiše su izazvale poplave i bujice, a stanje se u popodnevnim satima počelo stabilizirati, piše Crometeo.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo