Velikodušnost gradonačelnika / Milan Bandić krenuo s podjelom besplatnih udžbenika

Podjela besplatnih udžbenika učenicima zagrebačkih osnovih škola započela je danas, a po prvi puta besplatne udžbenike u Zagrebu dobit će i srednjoškolci iz obitelji s troje ili više djece kao i njihovi vršnjaci iz poplavama pogođenih područja županjske Posavine.

20.8.2014.
15:19
VOYO logo

Prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je danas u Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog otvorio akciju podjele udžbenika, za nabavu tih udžbenika planira se ukupno izdvojiti 63 milijuna kuna. Od toga 55 milijuna za potrebe učenika osnovnih škola, šest milijuna kuna za potrebe učenika srednjih škola iz obitelji s troje i više djece te dva milijuna kuna za potrebe učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja.

Ocijenivši da je ovaj potez prioritet njega i gradske uprave, podsjetio je da je Grad Zagreb prvi u Hrvatskoj još prije deset godina osigurao besplatne udžbenike osnovnoškolcima. Dodao je da je i hrvatska Vlada prepoznala važnost tog projekta i od 2007. do 2009. pokrenula sličnu akciju. Naglasio je da Grad Zagreb planira iduće godine osigurati besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da očekuje da će već 2016. svi hrvatski učenici dobiti besplatne udžbenike istaknuvši kako vjeruje da će hrvatska Vlada u proračunu za iduću godinu, bez obzira na probleme, pronači snage za besplatne udžbenike.

Napomenuo je da će se i ove godine organizirati akcija razmjene i prodaje udžbenika kod Muzeja suvremene umjetnosti te da će do početka školske godine biti gotova obnova postojećih ili gradnja novih škola i gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Zagreba između ostalog je prokomentirao i smanjenje poreza na plaće u kojoj će priči lokalne samouprave morati krpati rupe iz svog proračuna:

''Vlast je zakasnila s reakcijom na to, to su trebali učiniti u prvih 6 mjeseci kako su došli u zonu odgovornosti. Ono što ću ja napraviti u šest mjeseci svake godine jest da ću smanjiti broj nezaposlenih za pet posto. Možda nisam najpametniji, ali sam vrijedan'', zaključio je Bandić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo