Projekt vrijedan duplo od toga / Za zaštitu od poplava zajam u visini od 40 milijuna eura!

Image
Foto: RTL

Projekt je vrijedan 80 milijuna eura, polovica bi se financirala tim zajmom, a druga polovica bila bi iz izvornih prihoda Hrvatskih voda.

21.8.2014.
12:35
RTL
VOYO logo

Vlada je danas dala suglasnost Hrvatskim vodama da pokrenu postupak uzimanja zajma u visini od 40 milijuna eura kod Razvojne banke Vijeća Europe za 'Projekt zaštite od poplava'.

Tim projektom namjerava se unaprijediti, obnoviti i dograditi postojeći sustav zaštite od poplava kako bi se ubuduće smanjili rizici od poplava i na dunavskom i jadranskom riječnom slijevu. Projekt je vrijedan 80 milijuna eura, polovica bi se financirala tim zajmom, a druga polovica bila bi iz izvornih prihoda Hrvatskih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njime se želi napraviti 15 većih sustava zaštite od poplava, a proveo bi se od 2015. do 2018. Zajam bi trebalo otplatiti do 2027. uz poček od pet godina. Za zahvate vrijednije od 3 milijuna eura ili za one za koje je potrebna studija utjecaja na okoliš, prije povlačenja sredstava bit će potrebno dobiti odobrenje Razvojne banke Vijeća Europe

Donesena je i odluka o formiranju međuresornog Povjerenstva za suzbijanje neprijavljenog rada, a razloge i borbu protiv rada na crno obrazložio je ministar rada i mirovinskog sustava MirandoMrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neprijavljeni rad u Hrvatskoj je dosta raširen i potrebno je pokrenuti snažniju borbu da taj neprijavljeni rad postane prijavljen te da radnici imaju prava koja im proistječu iz prijavljenog rada", pojasnio je Mrsić potrebu suzbijanja rada na crno.

Potreba da se oformi međuresorno povjerenstvo proizlazi, kazao je, iz potrebe da se problem riješi interdisciplinarnim pristupom, jakom međuresornom suradnjom i koordinacijom aktivnosti nadležnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo