STRADAO BEZ IKAKVOG POVODA / Brutalno pretukli mladića jer im nije htio dati novčanik i mobitel

Image
Foto: Facebook

Mladić je napadnut oko tri sata u noći 20. kolovoza u Varaždinu nakon što je napadačima odbio dati mobitel i novčanik. Policija je pronašla i uhitila počinitelje ovog djela protiv kojih će biti podnijeta kaznena prijava.

21.8.2014.
15:05
Facebook
VOYO logo

Na svom Facebook profilu Bojan Lukman iz Varaždina objavio je sliku svojeg pretučenog sina i vrlo ogorčeno pismo u kojem je prokazao napadače.

"Ovo je moj sin Vedran. U noći se vraćao s prijateljicom kući. Zaustavili su ih petorica pripadnika romske nacionalne manjine. Tražili su ga da im da mobitel i novčanik. Nakon što je to odbio ostavili su mu uspomenu koju vidite na slici. To je vjerojatno iz zahvalnosti za sve što odvajamo za Rome, za njihovu socijalizaciju, uključivanje u društvo, školovanje, stanovanje, infrastrukturu i razne potpore.....", stoji na Facebook profilu ogorčenog Vedranovog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar trebamo strahovati u vlastitim sredinama? Sin je prije dva mjeseca bio na operaciji preponskog bruha, ugrađena mu je mrežica i ima rez veći od 15 cm. Još uvijek se oporavlja i ne smije fizički raditi niti se naprezati. U obrani je jedino pokušavao zaštiti mjesto reza koje je još uvijek bolno. Nije uzvratio jer nije ni mogao. Napadnut je samo zato jer nije želio dati napadačima svoj mobitel i novčanik. Srećom da prijateljica s kojom se vraćao kući nisu ništa učinili. Sin ima šivano lice, arkadu, glavu, pun je hematoma, masnica, naotečene su mu usne, teško jede, a o psihičkom stanju ne mogu suditi", ispričao je Bojan Lukman za emedjimurje.

Policija je vrlo brzo reagirala i danas je stiglo priopćenje u kojem se navodi da su uhićena dvojica maloljetnika u dobi od 15 i 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici PU varaždinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika starosti 15 i 17 godina. Sumnja se da su isti u srijedu, 20. kolovoza  oko 4 sata u Koprivničkoj ulici u Varaždinu na otvorenom prostoru zatražili novac i mobitel od 21-godišnjaka, te ga fizički napali i nanijeli mu ozljede. Isti su uhićeni te je nakon kriminalističkog istraživanja 15-godišnjak pušten na slobodu, dok je 17-godišnjak priveden pritvorskom nadzorniku PU varaždinske. Protiv obojice se podnosi kaznena prijava za kazneno djelo "razbojništvo" nadležnom Državnom odvjetništvu", stoji u priopćenju PU varaždinske.

"Policija je pronašla sve počinitelje. Dalje je sve u rukama Zakona. Eto, ovo su jako dobro i profesionalno odradili i treba im čestitati. Samo bi trebalo više raditi na spriječavanju takvih stvari", pohvalio je Vedranov otac policijske djelatnike putem Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je dodao da o ovakvim stvarima ne treba šutjeti jer je ovaj put "bez ikakvog povoda stradao mladi čovjek kojemu su napadači unakazili lice, a sutra možda slična sudbina čeka već nekoga drugoga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo