u zadru i puli / Pobjegla dvojica zatvorenika: Jedan preskočio zid, drugi napao policajca

Image
Foto: RTL

Pljačkaš banke se slobode domogao tako što je preskočio zid šetnice zatvora u Puli. Kriminalac iz Zadra oteo se policajcu nakon što ga je udario u glavu. Ukrao je motor i pobjegao.

23.8.2014.
14:04
RTL
VOYO logo

Dvojica zatvorenika pobjegla su iz hrvatskih zatvora tijekom petka, piše Novi list.

Jedan je preskočio zid šetnice zatvora u Puli, dok je drugi, koji je izdržavao kaznu u Zatvoru u Zadru, napao pravosudnog policajca kad ga je odvezao na liječnički pregled, te iskočio kroz prozor.

Bijeg je nastavio ukradenim motorom.

Zatvorenik iz pulskog zavora i lani je navodno na sličan način pobjegao iz kaznionice u Lepoglavi, no tamo je ubrzo uhićen. Izdržavao je kaznu zbog pljački banaka.

U Zadru je pak nestao 22-godišnjak kojeg je na liječnički pregled u civilnu bolnicu otpratio tek jedan pravosudni policajac. Mladić je to iskoristio i šakom u glavu udario stražara te se dao u bijeg.

"Ovaj sustav očito ne funkcionira. Sva naša pisana upozorenja Središnji ured Uprave za zatvorski sustav ignorira. Zbog ušteda smanjuje se broj djelatnika u smjeni, što zatvorenici i te kako koriste", komentirao je ova dva bijega predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske Armin Tatarević upozoravajući kako se sve češće događa da jedan pravosudni policajac radi poslove koje bi trebala raditi trojica.

Zbog toga su zatvorenici prepušteni sami sebi, a u ćelijama vlada “zakon jačeg”.

"Tražimo i tražit ćemo odgovornost i smjenu upravitelja ta dva zatvora, smjenu Voditelja službe osiguranja u Središnjem uredu kao i smjenu pomoćnika ministra Ivice Šimca. Oni su ti koje smo upozoravali na alarmantnu situaciju u zatvorima i oni su ti koji su nas ignorirali i doveli u situaciju da je ugrožena sigurnost policajaca, osoblja bolnice i drugih građana",  napominje Tatarević u izjavi za Novi list .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo