MERKEL U KIJEVU / 'Bolja kontrola rusko-ukrajinske granice je ključ mira'

Image
Foto: AP Images

Njemačka kancelarka Angela Merkel je posjetila Kijev pred sastanak idući tjedan ruskog i ukrajinskog predsjednika koji se smatra dobrom prilikom za mirovni sporazum.

23.8.2014.
15:56
AP Images
VOYO logo

Njemačka kancelarka AngelaMerkel poručila je u subotu da kriza u Ukrajini može biti riješena samo ako se poboljša kontrola ukrajinsko-ruske granice preko koje, kako tvrdi Zapad, Rusija šalje oružje ukrajinskim separatistima.

Merkel je posjetila Kijev pred sastanak idući tjedan ruskog i ukrajinskog predsjednika koji se smatra dobrom prilikom za mirovni sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za uspjeh su potrebne dvije strane. Ne možete postići mir sami. Nadam se da će razgovori s Rusijom biti uspješni", kazala je Merkel.

Ukrajinski predsjednik PetroPorošenko i ruski predsjednik VladimirPutin trebali bi se sastati u utorak na regionalnom summitu u Minsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planovi su na stolu... sada trebaju slijediti djela", istaknula je Merkel na konferenciji za novinare nakon sastanka s Porošenkom.

Poručila je da je potreban prekid vatre, ali i kao glavnu zapreku istaknula slabu kontrolu granice duge gotovo dvije tisuće kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predložila je da se Moskva i Kijev dogovore da granicu prati OESS. Porošenko je sugerirao da ima prostora za dogovor.

"Ukrajinska strana i naši europski partneri učinit će sve što je moguće kako bi se postigao mir - ali ne po cijenu suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti i neovisnosti Ukrajine", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo