komentirao i poreznu reformu / Karamarko: Jugonostalgičarska vlast štiti djelo zločinca Tita!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Šef HDZ-a je s komemoracije i mise u Bilima pokraj Mostara poručio kako je 'tragedija što jugonostalgična aktualna vlast zataškava posljedice totalitarnog komunističkog režima te štiti djelo zločinca Josipa Broza Tita'.

23.8.2014.
16:29
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Čelnici HDZ-a danas su u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima položili vijence u Jasenovcu, na Golom otoku, Jazovci te pred Središnjim križem na zagrebačkom Mirogoju i na grobu BruneBušića, dok je predsjednik stranke nazočio komemoraciji i misi u Bilima pokraj Mostara, odakle je poručio kako je "tragedija što jugonostalgična aktualna vlast zataškava posljedice totalitarnog komunističkog režima te štiti djelo zločinca Josipa Broza Tita".

"Ono što je tragedija, apsurd u Republici Hrvatskoj jest da mi različitom dioptrijom gledamo na totalitarizme. Ne naravno mi iz HDZ-a, nego dio vladajuće nomenklature tzv. lijeve političke strukture, koja sebe naziva socijalističkom. Nije to nikakva lijeva politička opcija, nego jugonostalgična, a dokaz za to je njihova uporna i tvrda zaštita lika i djela velikog zločinca Josipa Broza Tita. Oni bi i danas nazivali ulice i trgove po njemu i držali biste po svojim uredima", rekao je Karamarko novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da pritom hrvatske žrtve nisu priznate. "Mi sa sjetom i žalošću govorimo o tome kako u RH ni danas ne možete slobodno i normalno govoriti o komunističkim zločinima. Preko 900 jama je u Republici Hrvatskoj, u Sloveniji oko 600 jama a u BiH preko 200 jama prepune su hrvatskih kostiju. O tome se ne može govoriti, jer onaj tko ima zapovjednu odgovornost za te zločine još uvijek nosi naziv stotina ulica i trgova Hrvatske", kazao je Karamarko.

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U mjestu Bilima, gdje je održana komemoracija i slučena misa za žrtve totalitarnih režima, planira se graditi veliko Groblje mira za žrtve II. Svjetskog rata. Današnjoj komemoraciji nazočio je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH DraganČović ocijenio, koji je ocijenio da se izgradnjom Groblja mira na Bilima "pravi otklon od jednoga vremena kada se nije smjelo spomenuti žrtve iz razdoblja II. Svjetskog rata i komunizma". "Želimo da sve one obitelji koje desetinama godina nisu mogle pokloniti žrtvama, da to mogu napraviti ovdje i pronaći mir. To je jedan stoljetni projekt", rekao je Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Porezna reforma neće ništa promijeniti nabolje'

Vladinu najavu "mini-porezne reforme" koja bi trebala smanjnjiti opterećenje plaća predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je ocijenio parcijalnim rješenjem koje neće popraviti gospodarsko stanje u Hrvatskoj.

"Vlada se bavi samo parcijalnim rješenjima. Bez jednog konzistentnog programa gospodarske reforme ništa se neće dogoditi. Ovo je jedan od pokušaja u nizu koji neće uspjeti. Suština je da negdje uzmu kako bi negdje dali, a proračunska rupa ostaje ogromna", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naprosto ne vjerujem da će se ovime uspjeti nešto promijeniti. Moramo se strpiti do izbora, a onda će na vlast doći HDZ s jednim cjelovitim gospodarskim programom oporavka".

Na informaciju da bi međunarodni arbitri UN-a mogli na dvije godine zabraniti trgovinu dionicama INA-e, Karamarko je rekao kako ne zna je li to točno, no istodobno je pozvao na zaštitu hrvatskih državnih interesa u pregovorima. "Vrlo je komplicirana situacija oko odnosa INA-e i MOL-a koji se sada rastežu po sudovima. Ja očekujem da se zaštiti hrvatski državni interes u kompaniji i da se taj problem što prije riješi, da se ne pretoči u politički problem", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo