Kakva nas posezona očekuje? / Zadnji udarni turistički tjedan u znaku kilometarskih kolona s mora!

U ovim trenucima tisuće turista napušta Hrvatsku, mnogi od njih i u kilometarskim kolonama te čekanjima na graničnim prijelazima. Vjeruje se da je ovo posljednji udarni turistički vikend, koji označava i početak posezone. Brojka onih koji odlaze je za trećinu veća nego istog vikenda lani.

23.8.2014.
18:41
VOYO logo

Kiša je usporila promet pa su mnogo dulje čekali oni koji su na put krenuli kasnije. U popodnevnim satima na izlazu iz Zagreba kolona i do 14 kilometara.

"Očekujemo oko 40 tisuća vozila u povratku,dobra vijest je da smo na naplati Demerje omogućili povećan prihvat gotovinskih transakcija tako da oni koji budu prošli na naplati Demerje će imat manju kolonu", izjavio je voditelj tehničke jedinice Zagreb-Bosiljevo IvanBožić.

I brojke govore da se sezona primiče kraju. Jučer je Hrvatsku napustilo gotovo 300 tisuća turista, čak 27 posto više nego isti dan lani.

Pojačan promet bio je iprema graničnim prijelazima. Na put prema jugu vrijedilo je ranije krenuti,gdje je turiste dočekalo sunce. I splitska trajketna luka jutros je imala više odlazaka s otoka,no putnici prema njima još idu tako da je prema Braču uvedena dodatna linija.

Očekuje se da će ovaj vikend trajekti prevesti u oba smjera oko 50 tisuća putnika.

"To posljednji udarni vikend špica turističke sezone,obilježen u jutarnjim satima sa jakim povratkom do deset sati,međutim sada ima i dolazaka tako da će uglavnom biti možete računati izjednačeni broj putnika koji dolaze i vraćaju se i ovako će biti čitav dan", kazao je Jadrolinijin koordinator plovnog područja Split AnteMrvica.

Idući vikend očekuje se više povrataka s otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo