Buka više nije u modi / Kako funkcionira turistički bonton na najrazuzdanijoj plaži na Jadranu?

Buka više nije u modi. 20 godina na Plaži Zrće se zabavljalo glasno i razuzdano. Deset tisuća partijanera na malom prostoru natjeralo je Novaljce da naprave nešto novo - ograniče buku i uvedu javni red i mir. Kako funkcionira turistički bonton na mjestu gdje dnevno prođu tisuće mladih ljudi iz cijelog svijeta?

23.8.2014.
18:56
VOYO logo

Festival je u tijeku i mladi vole glasno. No, decibeli su ograničeni i gošće iz Njemačke tvrde - dobru zabavu im ništa neće pokvariti.

Čulo se godinama sve do obližnje Novalje pa je gradska vlast odlučila stati preglasnoj glazbi na kraj. U klubove su ugradili limitatore pa kompjutori kontroliraju glasnoću.

Ograničila se buka na 102 decibela, ali na snazi je još jedna za mlade neobična odluka. Pijenje alkohola i šetanje centrom grada u kupaćima kostima više se ne tolerira. Sedamnaest komunalnih redara radi danonoćno.

Redari izdaju preko stotinjak upozorenja dnevno.

"Za majice nismo naplatitli nijednu kaznu, više ih upozoravamo da je to nova mjera dok manje toleriramo to naplaćujemo ili sugeriramo da odlože u smeće", kazao je Miroslav Kolobarić, voditelj komunalnih redara, Novalja.

Lokalno stanovništvo pozdravlja ovakve odluke. Od uvođenja ovih mjera, broj intervencija hitnih i policijskih službi višestruko je smanjena. Za konačne rezultate treba ipak pričekati kraj sezone da se vidi kakve je točno efekte donijela nova turistička politika najpoznatijeg otoka zabave na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo