trojica čekaju stegovni postupak / Nakon bijega zatvorenika upravitelj pulskog zatvora podnio ostavku

Image
Foto: RTL

Upravitelj Zatvora u Puli Emer Radulović podnio je jučer ostavku, iako nije neposredno odgovoran za bijeg zatvorenika, ali smatra da je objektivno odgovoran kao čelnik kaznenog tijela,

23.8.2014.
19:20
RTL
VOYO logo

Upravitelj zatvora u Puli podnio je ostavku, a protiv trojice pravosudnih policajaca bit će pokrenut stegovni postupak zbog bijega jednoga zatvorenika, dok za bijeg drugog zatvorenika u Zadru nema elemenata za stegovni postupak, priopćeno je večeras iz Ministarstva pravosuđa.

Iz kruga Zatvora u Puli jučer je pobjegao zatvorenik B.D., a u srijedu rano ujutro iz Opće bolnice u Zadru zatvorenik I.M. dok je bio na liječenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravitelj Zatvora u Puli EmerRadulović podnio je jučer ostavku, iako nije neposredno odgovoran za bijeg zatvorenika, ali smatra da je objektivno odgovoran kao čelnik kaznenog tijela, kaže se u priopćenju Ministarstva.

Zatvorenik je pobjegao jučer oko 16 sati, dok su ga tri pravosudna policajca sprovodila iz krugu zatvora sa šetnje u njegovu ćeliju. B.D. je iskoristio nepažnju policajca, preskočio kružni zid i pobjegao. Jedna službenica pravosudne policije zapucala je u zrak da bi ga zaplašila, ali nije u tome uspjela. Nema elemenata za stegovni postupak protiv te službenice, priopćeno je iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeg u Zadru dogodio se rano ujutro u dva sata iz Opće bolnice u Zadru gdje je iz zatvora dovezen I.M. nakon što je oko 18 sati izgubio svijest i pao. Zadržan je na liječenju jer je utvrđeno da je imao frakturu vratnog kralješka bez pomaka. Oko dva sata ujutro, nakon što je išao u zahod, odgurnuo je pravosudnog policajca i skočio kroz prozor s visine od oko pet metara te pobjegao.

Utvrđeno je da nema elemenata za pokretanje stegovnog postupka protiv toga pravosudnog policajca, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo