Sramotno iznuđivanje / Pozajmila od svećenika novac zbog 'bolesti', a zatim ga počela ucjenjivati

Image
Foto: Photos/ilustracija

Državljani Srbije, 35-godišnja Ljiljana Stojanović iz Trsta i njen četiri godine stariji pomoćnik Svetozar Jovanović uhićeni su u Italiji zbog ucjenjivanja svećenika.

25.8.2014.
14:47
Photos/ilustracija
VOYO logo

Talijanski su mediji izvijestili kako je 35-godišnja Ljiljana Stojanović u travnju došla u crkvu i zatražila pomoć od svećenika.

Rekla mu je da boluje od raka dojke i dok su razgovarali položila je njegovu ruku na svoje grudi kako bi je blagoslovio i pomogao joj u borbi s bolesti, piše Blic.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kasnije iznenađenje papinog službenika, Ljiljana Stojanović je zapravo imala ideju kako da unovči taj blagoslov. Naime, nedugo zatim pozvala je svećenika moleći ga da joj pozajmi 3.000 eura, pošto se ona navodno nalazila u nezahvalnoj financijskoj situaciji i novac joj je bio potreban za liječenje.

Svećenik je ispunio njenu molbu, no Liljana se nakon tjedan dana vratila, ovaj put ne s molbom, nego s novim zahtjevom. Tražila je novih 4.000 eura, napominjući da će, ukoliko on odbije taj zahtjev - svim novinama ispričati da ju je seksualno uznemiravao. Uplašen za svoju reputaciju, svećenik je Ljiljani još jednom izašao u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ucjene su se nakon toga nastavile u više navrata, a Ljiljana je svaki put svećenika podsjećala što će mu se dogoditi ukoliko od odbije njene zahtjeve.

Nekoliko puta ga je kontaktirao i Ljiljanin pomoćnik SvetozarJovanović, koji se predstavljao kao njen muž. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnija policijska istraga je pokazala kako je svećenik paru preko Western Uniona i American Expressa uplatio preko 5.000 eura, prije nego je policiji ispričao što se dogodilo.

Policija je Stojanovićevu i Jovanovića pritvorila čim su se vratili s odmora iz Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo