masovno ulaganje / Hrvatske šume nakon otpuštanja 600 radnika - kupuju 100 automobila

Javnosti, osjetljivoj na trošenje milijuna kuna građana, za oko je zapela najnovija nabavka Hrvatskih šuma koje će više od stotinu rabljenih automobila zamijeniti novima.

25.8.2014.
18:31
VOYO logo

Voznim parkom u Hrvatskim šumama nisu zadovoljni. Zato nabavljaju 107 novih automobila za 13 milijuna i 400 tisuća kuna. Prvi čovjek tog državnog poduzeća tvrdi – mijenjaju se auti stari i po 15 godina, a ukupni broj se ne povećava.

''Sva nova vozila koja dođu zamijeniti će stara vozila koja ćemo prodati. Ne radi se o povećanju broja vozila, ne radi se o nabavi vozila radi luksuza, to su sve terenska vozila za rad u šumi koja nam trebaju da bi mogli obavljat svoju djelatnost'', objasnio je Ivan Pavelić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za to im treba 17 manjih osobnih automobila, 83 terenska, i 7 pick-up terenaca. Pavelić napominje da su šume u dvije godine uštedjele na voznom parku, smanjivši ga sa 1500 na 1100. Upravo zato je ovo jedan od rijetkih poteza uprave koji podržavaju i sindikati.

''Mi u svakom slučaju podržavamo kupnju ovih vozila ako će ona služiti za prijevoz radnika na teren i za prijevoz stručno-tehničkog osoblja'', rekao je predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva, Željko Kalauz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz loših primjera nekih drugih državnih tvrtki šume su izvukle lekciju. U ovom natječaju nema luksuzne dodatne opreme, nepotrebno snažnih motora niti ograničavanja uvjeta na jednog proizvođača.

Ipak, pred ovom državnom tvrtkom predstoje važnije odluke od kupovine auta. Brojka od 8186 zaposlenih i dalje je prevelika, a uprava i sindikati još nisu postigli dogovor – za koliko je smanjiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo