stotine na ulicama / Dan nakon pokopa, nastavljeni prosvjedi zbog ubojstva Michaela Browna

Image
Foto: AP Images

Brownova smrt usmjerila je pažnju svijeta na rasne odnose u SAD-u. Dan nakon njegova pokopa prosvjednici su ponovno izašli na ulice zahtijevajući uhićenje policajca koji ga je ustrijelio.

27.8.2014.
8:08
AP Images
VOYO logo

Dan nakon pokopa 18-godišnjeg crnog tinejdžera Michaela Browna više od stotinu prosvjednika izašlo je u utorak na ulice St. Louisa zahtijevajući uhićenje policajca koji ga je prije gotovo tri tjedna ustrijelio.

Prosvjednici su mirno hodali po gradu St. Louisu zahtijevajući uhićenje policajca Darrena Wilsona koji je ustrijelio nenaoružanog mladića u Fergusonu u saveznoj državi Missouri 9. kolovoza kao i smjenu policijskih čelnika.

Navečer je skupina od oko 30 osoba hodala ulicom Fergusona koja je danima bila središte prosvjeda, no atmosfera je bila tiha, a policija prisutna u puno manjem broju nego prije.

Brownova smrt usmjerila je pažnju svijeta na rasne odnose u SAD-u.

U ponedjeljak su tisuće vjernika odale počast mladom američkom crncu čija je smrt mecima policajca bijelca probudila duh rasizma u SAD-u.

Okružena brojnim crnim uglednicima, obitelj mladića čije lice se isticalo na brojnim transparentima, zatražila je da se od mladog Michaela, ubijena 9. kolovoza u gradiću Ferguson, oproste u miru, bez svađa i gorčine.

Brownova smrt 9. kolovoza izazvala je dva tjedna prosvjeda, povremeno nasilnih, pa je bio uveden policijski sat i raspoređena Nacionalna garda kako bi se održavao mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo