SUKOB INTERESA / Ministar Varga uskoro pred Povjerenstvom: 'Ne bojim se istrage'

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Siniša Varga naći će se na dnevnom redu Povjerenstva za sukob interesa što je prije moguće. Sam ministar zdravlja se ne boji istrage jer, kaže, nema nikakvog sukoba interesa.

27.8.2014.
13:09
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za sukob interesa neće na sjednici u četvrtak raspravljati o mogućem sukobu interesa ministra zdravlja Siniše Varge, ali će to učiniti što je prije moguće, izjavila je danas Hini predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Rasprava o predmetu dužnosnika Siniše Varge nije uvrštena na dnevni red 65. sjednice Povjerenstva, koja će se održati 28. kolovoza, jer u vrlo kratkom vremenu od objave prvih informacija u medijima, u kojima se problematizira njegov mogući sukob interesa, nije bilo moguće prikupiti svu dokumentaciju na temelju koje bi Povjerenstvo moglo donositi meritorne odluke", navodi Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je jedna od osnovnih svrha Zakona o sprječavanju sukoba interesa jačanje povjerenja građana u tijela javne vlasti, Povjerenstvo će, ističe Orešković, nastojati o tom slučaju raspravljati što je prije moguće budući da se javno problematizira sukob interesa visokopozicioniranog dužnosnika koji obnaša dužnost u izvršnoj vlasti.

Naglašava pritom da se o svim dosadašnjim predmetima odlučivalo na javnim sjednicama, isključivo na temelju relevantne dokumentacije i prikupljenih dokaza. Jedino na takav način Povjerenstvo može očuvati objektivnost i nepristranost u postupanju, dodaje Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravlja Siniša Varga poručio je danas da se ne boji istrage Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa jer u slučaju njegove bivše udruge, koja je dobila Vladino pokroviteljstvo nad održavanjem kongresa primarne zdravstvene zaštite, nema nikakvog sukoba interesa.

Sumnja u Vargin sukob interesa pojavila se nakon objave u medijima da će Vlada s 50.000 kuna financirati kongres primarne zdravstvene zaštite koji organizira Centar za izvrsnost medicinskih struka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o udruzi kojoj je Varga bio na čelu prije nego što je postao ministrom, a bila je prijavljena na adresi njegove privatne stomatološke ordinacija te je potom dobila na korištenje prostor u Direkciji HZZO-a, čiji je Varga bio direktor.Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo