Obljetnica kornatske tragedije / Sedam godina dvanaest obitelji traži istinu

Sutra se navršava sedam godina od kornatske tragedije u kojoj su poginula 12-orica vatrogasaca sa šibenskog područja, od kojih su čak petorica bila su iz Tisnog.

29.8.2014.
18:02
VOYO logo

Tužna kolona pred sedmu godišnjicu tragedije - sve je u Tisnom u znaku stradalih vatrogasaca. Od Vatrogasnog doma do crkve - u koloni zajedno obitelji, prijatelji, poznanici. Marina je izgubila sina Tomislava.

"Nema tih emocija da se može skriti, da se može pokriti svaki dan. Ne prođe dan da se ja ne sjetim njega, pričanja", kazala je Marina Crvelin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo spokoja dalo bi joj samo jedno: "Da se dozna istina, da se točno sazna što je bilo, što je uzrok svemu".

Zla kob nadvila se nad Ajku, na posljedni počinak ispratila je i sina Ivicu i supruga Antu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali ja mislim da me oni drže na životu, svaki dan do groblja i natrag sjednem tamo pričam s njima, razgovaram", kazal je Ajka Crvelin.

Tragedija teško pojmljiva, a krivac još nije pronađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta presuda što je bila nije u redu, ali mogu reci da Slavica nije kriv za sve, on ima svojih propusta, ali glavni krivac ne znam kako može živjeti s tim", dodala je Ajka.

Ogroman predmet pratio je godinama i Igor - izgubio je sina Ivana. Deset tisuća stranica materijala skupio je sa suđenja, no nepravomoćnom presudom glavni optuženik je oslobođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roditelji više nemaju nikakve šanse, dovedeni smo u ćorsokak", rekao je Igor Marinović iz Šibenika.

No, i on se nada da će istina jednog dana izići na vidjelo: "Jedanput godišnje, kad su sve oči uprte tu, možemo nešto reći. Ako ne, dogodine ćemo ponoviti isto pa ćemo vidjeti kad bude konačna presuda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam godina - dvanaest obitelji traži istinu. Čini im se nemogućim da je tog kobnog tridesetog kolovoza toliko ljudi odletjelo ravno u strašnu smrt i da baš nitko za to nije odgovoran.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo