CRVENO UPOZORENJE / Stiže pogoršanje vremena: Olujni vjetar, kiša, tuča i pijavice!

Crveno upozorenje označava da je vrijeme vrlo opasno, a izdano je za riječko i karlovačko područje te Istru. Radi se o ekstremnim količinama kiše koji su noćas očekivani i olujnim udarima vjetra (ne samo na moru).

31.8.2014.
19:07
VOYO logo

Iako je ujutro još uvijek bilo samo žutih i narančastih upozorenja, Meteoalarm je za ponedjeljak podignuo stupanj upozorenja na narančasto i crveno.

Crveno upozorenje označava da je vrijeme vrlo opasno, a izdano je za riječko i karlovačko područje te Istru.  Radi se o ekstremnim količinama kiše koji su noćas očekivani i olujnim udarima vjetra (ne samo na moru).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Meteoalarma, upozorenje 2. stupnja izdao je europski centar za oluje ESTOFEX. Oni upozoravaju, osim na obilnu kišu, i na moguću tuču i pijavice.

Zagrebačka, splitska, gospićka i kninska regija u ponedjeljak će biti u zoni opasnog vremena te ih također očekuju pljuskovi s grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: meteoalarm.eu
Image
Foto: meteoalarm.eu

Meteoalarm, crveno upozorenje

Prema prognozi DHMZ-a sutra nas tako očekuje pretežno, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na Jadranu i u području uz njega mjestimice i jačim grmljavinskim nevremenom.

Glavnina kiše, ponegdje obilnija, očekuje se u noći i ujutro na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnoj unutrašnjosti, a poslijepodne i u noći na utorak u istočnoj Slavoniji i južnoj Dalmaciji.
Vjetar većinom slab, a u sjeverozapadnom području i gorju umjeren i jak sjeverac. Na Jadranu će umjereno i jako jugo okretati na buru, na sjevernom dijelu s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura će se kretati uglavnom od 11 do 16, na većem dijelu Jadrana i u istočnoj Slavoniji od 18 do 25, a na južnom Jadranu od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo