izrazile žaljenje zbog svega / Sve tri odbjegle djevojke same su se vratile u karlovači Dom

Image

U karlovačkom Domu za odgoj djece i mladeži se doznaje kako se jedna 16-godišnja djevojka vratila, a preostale dvije u dobi od 15 i 17 godina, nazvale su svoje odgajatelje i najavile povratak za sutra.

31.8.2014.
17:58
VOYO logo

Sve tri maloljetne djevojke su se, nakon desetak dana provedenih u bijegu, vratile danas same u karlovački Dom za odgoj djece i mladeži, priopćio je Centar 192.

I njihova je odgajateljica MirjanaCvitak potvrdila to Hini i rekla da su izrazile žaljenje zbog ponašanja koje je zabrinulo mnoge te obećale da će se u tjednu koji dolazi pripremiti za školu i ponašati primjereno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bilo jedno duže izbivanje nekoga od naše djece, koja se ponekad ne vrate u Dom do 22 ili 23 sata, što im je svakodnevna obaveza, ali mi moramo za resocijalizaciju djece koja imaju probleme u ponašanju odmjeriti pažljivo svaku našu odluku", rekla je Cvitak.

Pojasnila je da je u sagledavanju ovog slučaja jako važno da su se djevojke tijekom skitnje javljale i prijateljima na Facebook i svojim odgajateljima, koji su tako znali da su one dobro, te da samo traže ispušni ventil za teškoće koje imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri djevojke policija je ranije proglasila nestalima, a njihovi su podaci objavljeni u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (NENO), no Cvitak je Hini objasnila da za Dom one nisu nestale, već su od 22. i 25. kolovoza bile u bijegu, odnosno skitnji, ali su davale do znanja da su u Zagrebu i Zadru.

Cvitak je također rekla da sve tri djevojke zbog teških obiteljskih prilika trebaju pomoć društva, a nikako medijsku halabuku i objavljivanje slika i podataka o identitetu u medijima, jer bi im "halabuka mogla trajno naštetiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo