GUŽVE NA SVIM CESTAMA / Kraj kolovoza donio povijesne rekorde na aerodromima

Posljednji dan kolovoza aerodromi u Dubrovniku i Splitu zaključuju s povijesnim rekordima. Ovog je mjeseca njima prošlo ukupno 712 tisuća putnika, a rast bilježi i zagrebačka zračna luka. Da je turistička sezona na izmaku, ne bi se reklo ni po cestovnom prometu koji je pojačan na svim pravcima i graničnim prijelazima.

31.8.2014.
19:05
VOYO logo

Na dubrovačkom aerodromu sve je poput pjesme. Samo danas avioni su slijetali i uzlijetali 104 puta. Ova zračna luka zaključuje najbolji mjesec u svojoj povijesti.

"Iza nas je rekordni mjesec sa 320.000 putnika što je 7 posto više nego u kolovozu prošle godine", rekao je  MihoZglav, iz Zračne luka Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu planiraju zaključiti s milijun i 580 tisuća putnika. Dok čekaju ukrcaj na let, mnogi od njih već znaju da će opet posjetiti Hrvatsku.  

Rekordi se ruše i u Splitu i Zagrebu. I to ne samo oni ljetni - splitski aerodrom može se pohvaliti s 11 posto više putnika u prvih 8 mjeseci - čak milijun i 330 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da ćemo zvaršiti mjesec sa 392.000 putnika, što je otprilike 13 posto više nego u istom razdoblju prošle godine", rekao je MateMelvan iz Zračne luke Split.

"Uspoređujući ga s mjesecom kolovozom prošle godine, mi bilježimo 10-postotno povećanje broja putnika", izjavila je LidijaCapković, iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je sezona na samom zalasku, ne bi se reklo ni po prizoru na Lučkom. Na izlazu s autoceste još prijepodne formirala se kolona. Kroz ove rampe, procjenjuju na Lučkom, ovog vikenda proći će 170 tisuća vozila.

"Vidimo da sezona ne jenjava niti malo, po našim brojkama od petka i subote, petak je bilo na ulazu 11 posto više vozila prema moru, u subotu je bilo oko 5 posto vozila prema moru više", rekao je Mladen Blažinčić iz Autoceste Rijeka-Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskom autoklubu vozače upozoravaju da je promet pojačan na gotovo svim cestama i graničnim prijelazima.

Ipak, pitanje je koliko će se optimistični prometni trendovi preliti i na konačni uspjeh turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo