posljedice snažne ciklone Simeon / Kiša poplavila podrume, moguć nagli porast vodostaja Drave

Promjena vremena koja je zahvatila zemlju, posljedica je snažne ciklone Simeon, zbog koje se oglasio i Meteoalarm s najvišim, crvenim upozorenjem za sjeverni Jadran i dio kontinentalne Hrvatske.

1.9.2014.
8:12
VOYO logo

Promjena vremena koja je dugo najavljivana pogodila je u noći s nedjelje na ponedjeljak Hrvatsku.

Obična kiša koja je noćas padala diljem zemlje poplavila je podrume, tri u Sukošanu kraj Zadra i jedan u Bibinjama, Vatrogasci JVP Zadar i pripadnici lokalnih DVD-ova su na terenu. Jutros oko 5 sati na području grada Drniša počela je padati tuča veličine oraha, koja je napravila veliku štetu na poljoprivrednim kulturama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarski vatrogasci javili su da je ogromna količina kiše pala u Pakoštanama. Bujica je izbila šahtove, preplavila je rivu, a u tijeku je ispumpavanje poplavljenih podruma i konoba.

Image
Foto: Foto: Čitateljica Amela Ademović-Ribić
Image
Foto: Foto: Čitateljica Amela Ademović-Ribić

Zbog udara groma jutros je na Kozjaku poviše Kaštel Sućurca izbio požar u kojem je gorjela šuma dok kuća navodno nije bilo u blizini. Na cesti Trogir bilo je nešto manjih odrona koje je očistila županijska uprava za ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije obilne kiše noćas, službe i vatrogasci su na terenu. Imali smo dosada osam intervencija, u pomoć smo pozvali i Vodoprivredu jer su neki kanali zaštopani jer su kosili kanale i ostalo je dosta sijena", rekao je predstavnik zagrebačkih vatrogasaca nakon intervencije na Kustošiji.

>>> Vaše fotografije nevremena i poplava šaljite nam na našu službenu Facebook stranicu. <<<

U Rijeci kiša sada ne pada, za razliku od noćas, ali vjetar silovito puše. Dežurne službe na riječkom području nisu imale intervencije zbog nevremena. Zbog jakog vjetra autocesta od Kikovice do Delnica je otvorena samo za osobna vozila. Temperatura zraka je oko 18 Celzijevaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

rijeke u Slavoniji

Glavnina kiše na zapadu očekuje se u prvom, a na istoku i jugu u drugom dijelu dana

Pretežno, na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, ponegdje obilnijom te pljuskovima i grmljavinom, vremenska je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku (DHMZ) za danas.

Glavnina kiše na zapadu očekuje se u prvom, a na istoku i jugu u drugom dijelu dana. U Dalmaciji, područjima uz Jadran te istočnoj Slavoniji moguće i jače grmljavinsko nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, na preostalom dijelu umjereno i jako jugo tijekom dana u okretanju na buru. Najviša temperatura uglavnom između 12 i 17, na većem dijelu Jadrana te u istočnoj Slavoniji od 19 do 25 stupnjeva Celzija, na jugu i koji stupanj viša.

Promjena vremena posljedica snažne ciklone Simeon

Promjena vremena koja je zahvatila zemlju, posljedica je snažne ciklone Simeon, zbog koje se oglasio i Meteoalarm s najvišim, crvenim upozorenjem za sjeverni Jadran i dio kontinentalne Hrvatske.

Uz zahlađenje u većini zemlje i obilnu kišu, za područje podno Velebita očekuje se olujna bura s orkanskim udarima preko 120 kilometara na sat, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana moguć nagli porast vodostaja Drave kod Varaždina i Čakovca

Iz varaždinskog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje oglasili su se izvanrednim priopćenjem u kojem upozoravaju građane na vrlo izgledni nagli porast vodotoka Drave tijekom današnjeg dana i večeri.

"Zbog intenzivnih kiša koje su pale u Austriji i Sloveniji na području sliva rijeke Drave, tijekom dana i večeri očekuje se značajan porast protoka na rijeci Dravi i kod nas. Hidroelektrane Varaždin i Čakovec prelijevat će vodu u staro korito te se upozoravaju građani koji će biti u blizini da budu na oprezu", poručili su Područnog ureda.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo