ZAPOSLILA SINA, KĆER, ZETA i SNAHU / HNS-ova direktorica u HEP-u nije usamljena u kreativnom zapošljavanju

Šefica HEP Distribucije dobila je otkaz zbog skandala s lažnom diplomom direktora Elektroistre Valtera Krizmanića, kojega je i zaposlila, jednako kao i svoga sina, kćer, zeta i snahu. No, ova HNS-ovka nije usamljena u kreativnom zapošljavanju: HNS-ov ravnatelj Agencije za legalizaciju bespravne gradnje, s kojim ministrica nije bila zadovoljna, smislio je novo radno mjesto, raspisao za njega natječaj, sam se javio i sam se primio na taj posao.

2.9.2014.
18:49
VOYO logo

Za LjiljanuČule ovog puta nema pljeska. Uprava HEP-a dala joj je otkaz s mjesta šefice HEP Distribucije jer je presporo reagirala u slučaju lažne diplome direktora Elektroistre ValteraKrizmanića.

"Što se tiče gospođe Čulo Uprava je donijela odluke koje je donijela i zasad bih se zadržao na tome", rekao je predsjednik Uprave HEP-a TomislavŠerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ovku su krive odluke stajale pozicije; navodno je ona Krizmaniću, koji ima lažnu diplomu sarajevskog sveučilišta, dala posao i to nakon što je smijenila DavoraMiškovića, magistra elektrotehnike. U HEP-u je navodno i zaposlila sina, kćer, zeta i snahu.

I HNS-ov ravnatelj Agencije za legalizaciju bespravne gradnje RobertKučinić dobro se pobrinuo za sebe. U kolovozu je raspisao natječaj za novo radno mjesto u agenciji - na njega se onda sam prijavio i dobio posao. Za ministricu MrakTaritaš sve je čisto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema političkog kadroviranja u Agenciji za legalizaciju, riječ je o agenciji koja je osnovana na određeno vrijeme i mene tu zanima znanje, rad i rezultat. Onaj koji nema rezultat nažalost ide na neko drugo radno mjesto i ide raditi neke druge poslove", tvrdi ministrica graditeljstva.

Upravo je to bio glavni motiv Kučinića da potraži niže rangirano radno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Kučinić o kome je riječ je bio imenovan za obnašatelja dužnosti ravnatelja, on je po struci pravnik. Dobro je ustrojio Agenciju, dobro je napravio, nažalost rezultati nisu do kraja bili oni koji su mene zadovoljili", rekla je Mrak Taritaš.

Na natječaj za rukovoditelja Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima u Agenciji prijavili su se i drugi, a jedan od njih cijeli će slučaj prijaviti inspekciji rada. Da je riječ o sukobu interesa tvrdi i ZorislavAntunPetrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo koja osoba koja je imala utjecaja na formiranje natječaja ne bi smjela na istom natječaju sudjelovati jer je to eklatantni sukob interesa. U odnosu na sve druge kandidate ta osoba je u povlaštenom položaju", rekao je Petrović.

No, unatoč svemu, Kučinić je na novom poslu koji si je sam smislio već odradio puna dva radna dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo