dalmacija pod vodom / Hrvatskoj nakon obilnih kiša prijete nove oborine, sunčano tek u nedjelju

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Obilna kiša izazvala je kaos u gradovima na obali. Potopljeni su Vodice, Tribunj, Split, Makarska i područje Trogira do Omiša. Poboljšanje se očekuje tek u nedjelju.

12.9.2014.
8:44
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak je Dalmaciju pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnom kišom, koja je u vrlo kratko vrijeme, ne samo potopila gradske ulice, već i podrume, prizemne stanove, kuće, sportske dvorane, pa čak i banku, a dio cesta u istočnom dijelu grada su bile zatvorene za promet.

Osim u Splitu, rekordne oborine izazvale su kaos i u Vodicama, Tribunju, Makarskoj te na području od Trogira do Omiša.

Kiša u Splitu potopila ulice, kuće, dvorane, pa čak i banku!

Nastavljaju se ekstremne količine oborina na Jadranu Olujno nevrijeme u Dalmaciji: Vodena bujica protutnjala kroz Vodice!

U Vodicama evakuiran vrtić

Voda je u Vodicama navirala na sve strane, prometnice su nestajale pod vodom i pretvarale se u rijeke.

Automobili jednostavno nisu izdržali bujicu i ostali su zaglavljeni u vodi. Zbog otežane vožnje policija je blokirala neke ceste.

Pod vodom se našao i dječji vrtić u Vodicama pa je hitna evakuacija 130 mališana bila neizbježna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme i dalje promjenjivo, sunčano tek u nedjelju

Do kraja tjedna vrijeme će biti promjenljivo. Mogla bi pasti povremena kiša, posebno u petak u prvome dijelu dana te potom u noći od petka na subotu i u subotu prijepodne.

U kopnenom će području prevladavati oblačno, a sredinom dana i poslijepodne sunčana su razdoblja najvjerojatnija u istočnim i sjevernim krajevima.

Povremeno se očekuje kiša, obilnija ponovno navečer i u noći u Gorskome kotaru, Lici te središnjim i sjeverozapadnim krajevima.

Na Jadranu će također biti promjenjivo, ponegdje uz prolaznu kišu ili pljusak, a navečer i u noći novo jače naoblačenje s izraženijom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

HAK poziva na oprez zbog jakih pljuskova

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na dionicama kroz gorja, kao i duž Jadranske (D8) te Ličke (D1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica, a jak vjetar puše između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Zbog povremeno i mjestimice jakih pljuskova kiše, HAK poziva vozače na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se zadržava na kolniku.



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo