SISAK NAJGORE ČEKA U UTORAK / Kotromanović za RTL: 'Stanje je pod kontrolom i nema straha'

Najdramatičnije se očekuje na sisačkom području koje će biti na udaru dosad nezapamćene količine vode. U pomoć je stiglo i 467 pripadnika Hrvatske vojske. Val koji nadire Kupom će najprije udariti u Žažinu i Letovanić, a pripadnike HV-a je upravo u Žažini posjetio i ministar obrane Ante Kotromanović, koji je bio gost emisije RTL Danas.

14.9.2014.
18:53
VOYO logo

Hrvatska se i dalje bori s poplavama. Karlovac je obranjen, Sisak dramu tek očekuje, sirena je uzbunila Međimurce, a kuće su pod vodom i u Slavoniji.

Najdramatičnije se očekuje na sisačkom području koje će biti na udaru dosad nezapamćene količine vode. Udarit će ga dva ogromna vodena vala koji stižu Savom iz Zagreba, a Kupom iz Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje su informacije da ipak neće udariti istodobno što bi bio nezapamćeni hidrološki fenomen. Rekordni vodostaj Kupe u Sisku iz veljače ove godine sigurno će biti premašen za najmanje pola metra.

Sisačkom području u pomoć je stiglo i 467 pripadnika Hrvatske vojske. Val koji nadire Kupom će najprije udariti u Žažinu i Letovanić, a pripadnike HV-a je upravo u Žažini posjetio i ministar obrane AnteKotromanović, koji je bio gost emisije RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa radom naših pripadnika apsolutno sam zadovoljan, vidite da su vrijedni i organizirani, treba pohvaliti mještane koji su jako dobro u simbiozi s našim pripadnicima i brane ovaj dio područja. Ja se nadam da će ovdje sve proći u najboljem redu", rekao je ministar.

"Mi smo tu, zato smo i došli -. da pošaljemo poruku da sve raspoložive snage koje imamo u oružanim snagama smo spremni staviti za pomoć lokalnoj zajednici i da ljudi ne brinu u tom smislu. Nama treba samo dobra procjena i zahtjev na vrijeme, mi ćemo sve što imamo, a imamo puno toga za ponuditi, dati civilnom stanovništvu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra ćemo angažirati 120 vojnika koje ćemo poslati na područje Jasenovca, pratimo također situaciju u Slavoniji i imamo snage na čitavom prostoru RH. I sve ono što možemo učiniti, a ponavljam možemo puno učiniti, mi smo spremni pomoći i to radimo u koordinaciji s DUZS i vatrogascima, imamo sjajnog časnika Jurića koji to vodi i mislim da ne bio trebalo biti većih probelma što se tiče naših angažmana", rekao je Kotromanović.

"Mislim da se ne bi trebala ponoviti situiacija kao s Gunjom jer Kupa nije tako snažna kao Sava u tom kontektu, ne bi se to trebalo desiti. Treba slati umirujuće poruke, da je stanje pod kontrolom i mi ćemo bit prisutni koliko god treba. Ne bi trebalo biti straha i nema straha", zaključio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo