PORUČIO DA SE NE BOJI / Ministar Varga potvrdio prijetnje zbog revizije javne nabave

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ministar zdravlja Siniša Varga poručio je da se prijetnja ne boji, no na pitanje tko su te interesne skupine nije odgovorio, jer je, kaže, riječ o neizravnim prijetnjama.

14.9.2014.
19:22
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravlja SinišaVarga potvrdio je danas Hini da je dobio neizravne prijetnje zbog revizija javnih nabava u zdravstvu te je istaknuo kako je riječ o otporu interesnih skupina reformama koje je počeo provoditi u sektoru zdravstva.

Varga je poručio da se prijetnja ne boji, no na pitanje tko su te interesne skupine nije odgovorio, jer je, kaže, riječ o neizravnim prijetnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravlja odlučno je demantirao da je reviziju javne nabave pokrenuo radi obračuna s bivšim ministrom RajkomOstojićem.

Razlozi su, kaže Varga, njegova osobna odgovornost za poslovanje Ministarstva zdravlja, uključujući i nabavu opreme na koju stavlja svoj potpis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Varga 18. lipnja došao na čelo Ministarstva zdravlja, pokrenuta je revizija javne nabave 18 CT uređaja.

U Ministarstvu kažu da su zasad zaustavljene tri nabave - u bjelovarskoj, pulskoj i riječkoj bolnici te da će za svaku od njih, čim prođu rokovi za žalbe, ponovno biti raspisani natječaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Varga je i u intervjuu današnjem Večernjeg lista, također naveo da mu "prijete zbog revizije javne nabave", na što je danas reagirala Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL).

Ministrova izjava kako su mu "poznati akteri, indirektno prijetili da se okani javne nabave", izazvala je zabrinutost među članovima HUBOL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HUBOL-a pozivaju ministra zdravlja Vargu da "nadležnim institucijama prijavi upućene mu prijetnje, kao i aktere koji stoje iza njih, te da ustraje u nastojanju da temeljito, objektivno i do kraja provede reviziju javne nabave u sustavu zdravstva".

Predsjednik HUBOL-a TrpimirGoluža u današjem priopćenju poziva da se po potrebi procesuiraju odgovorni za učinjene propuste, te osiguraju uvjeti da se novi javni natječaji provedu po najstrožim načelima transparentnog i otvorenog tržišnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijetnje ministru koje se odnose na obavljanje poslova iz njegova djelokruga, dolaze iz kriminalnih krugova i morale bi uznemiriti javnost i mobilizirati državne institucije", navode u HUBOL-u.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika poručuje da će učiniti sve kako bi novoj zdravstvenoj administarciji pomogli u nastojanju da zaštiti hrvatske nacionalne interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo