Oglasila se jos jedna sirena: Opca opasnost proglasena u Zazini

Nesto prije 17 sati stanovnike Zazine, naselja na lekenickom podrucju, sirena za opcu opasnost pozvala je na postavljanje vreca s pijeskom na kruni nasipa Kupe.

15.9.2014.
19:45
VOYO logo

S obzirom na to da je vodostaj dva centimetra visi od onoga u veljaci, potrebno je postaviti jos jedan red vreca. Takoder je uspostavljeno cjelonocno dezurstvo uz nasipe. Iako vodotoci na podrucju Sisacko-moslavacke zupanije rastu, stanje je pod nadzorom, a strucnjaci najavljuju najvisi vodeni val Save i Kupe nocas i sutra

Zahvaljujuci zajednickom angazmanju mjestana u ugrozenim naseljima i vojske, nasipi na najkriticnijim mjestima su sanirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvisi vodeni val ocekuje se sutra

Veca opasnost prijeti od Save, ciji se najvisi vodeni val ocekuje sutra. Vodostaj kod Crnca dosegnuo je u 15 sati 168 centimetara i lagano raste. Zbog punjenja retencije Lonjskog polja, voda je poplavila drzavnu cestu Sisak-Popovaca, na kojoj je promet od danas prekinut. Kriticno bi moglo biti na jasenovackom podrucju, gdje od danas na podizanju zecjih nasipa radi i 130 pripadnika Hrvatske vojske.

Vodostaj Une kod Hrvatske Kostajnice opada oko dva centimetra na sat pa je opasnost uglavnom prosla. Ipak, drzavna cesta prema Dvoru jos je pod vodom pa se njome ne prometuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I vodostaj Ilove, koja je ugrozila nekoliko obiteljskih kuca u moslavackom mjestu Ilovi, znatno opada pa je opasnost prosla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo