otežan i ostali promet / Zbog izlijevanja rijeka zatvorene pruge diljem Hrvatske

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

U Slavoniji je zbog izlijevanja rijeke Orljave za promet zatvorena pruga Pleternica – Požega, dok na relaciji Požega – Velika teče redovit željeznički promet, stoji u pripćenju HŽ Infrastrukture.

15.9.2014.
9:46
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Nastavljene su aktivnosti na obrani od poplave na istočnom dijelu nizvodno od Karlovca. Uslijed izuzetno visokih vodostaja karlovačkih rijeka te činjenici da je poplavljen veliki broj prometnica, otežan je redovni, ali i promet operativnih snaga zaštite i spašavanja.

U Slavoniji je zbog izlijevanja rijeke Orljave za promet zatvorena pruga Pleternica – Požega, dok na relaciji Požega – Velika teče redovit željeznički promet, stoji u pripćenju HŽ Infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do daljnjeg je zbog odrona tla na kolosijek na tri lokacije za promet zatvorena pruga Karlovac – Kamanje – državna granica.

Zbog poplava  je od nedjelje u 10.05 sati za sav promet do daljnjega zatvorena pruga državna granica – Čakovec – Kotoriba – državna granica, i to između stajališta Macinec i granice sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ekstremnih količina kiše te odrona i poplava na terenu su sve dežurne ekipe i dodatno angažirani radnici koji saniraju nastalu štetu te nadziru stanje pruga na kritičnim lokacijama kao što su relacija Mrzlo Polje – Duga Resa na pruzi Zagreb – Rijeka, koridorska pruga Dugo Selo – Novska (Zagreb – Vinkovci) te relacija Novi Marof – Turčin na pruzi Zaprešić – Čakovec.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačana je kontrola provodi se na pruzi Zagreb Glavni kolodvor – Sisak – Novska, kako bi se prevenirala moguća oštećenja uzrokovana očekivanim vodenim valom Save i Kupe.

Brzi vlakovi br. 740 (Vinkovci – Zagreb) i 744 (Vinkovci – Zagreb) u dolasku u Zagreb  GK kasne 140, odnosno 30 minuta, zbog radova na dionici Nova Kapela-Batrina – Staro Petrovo Selo pruge Novska-Vinkovci-državna granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova na spomenutoj pruzi željeznički promet između kolodvora Nova Gradiška i Okučani, Andrijevci i Garčin te Vinkovci i Ivankovo na pruzi Novska – Tovarnik – državna granica teče jednim kolosijekom te su moguća kašnjenja.

HAK: Zbog vode zatvorena cesta Sisak-Popovača

Zbog vode na kolniku od 10,10 sati zatvorena je državna cesta D36 Sisak-Popovača kroz šumu Brezovica, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon povlačenja vode otvorena je državna cesta D38 Pakrac-Požega-Pleternica.

Zbog veće količine vode koja se mjestimice zadržava na kolniku otežano se vozi na većini cesta u Međimurskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i dijelu Zagrebačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te u Lici gdje ponegdje ima i magle. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na cestama u gorju, duž Jadranske (D8) i Ličke magistrale (D1).

Zbog poplave za sav je promet zatvoren granični prijelaz Sveti Martin na Muri. Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajekti i katamarani plove redovito.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo