'drpio' od najpotrebitijih / Besramni lopov ukrao logopedsku opremu za djecu

Image

U dislociranoj jedinici Centra za rehabilitaciju Ozalj ukradena je logopedska oprema za psihosocijalnu rehabilitaciju i stimulaciju govornog aparata za djecu s problemima u govoru.

16.9.2014.
10:48
VOYO logo

U karlovačkom poludnevnom centru, zdravstvenoj dislociranoj jedinici Centra za rehabilitaciju Ozalj, proteklog je vikenda ukradena logopedska oprema za psihosocijalnu rehabilitaciju i stimulaciju govornog aparata za djecu s problemima u govoru.

Oprema je nabavljena u SAD-u za osam tisuća kuna, a ukraden je i monitor te razni pisani materijal na kojem je djelatnica Centra radila dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Centra Dijana Borović Galović kaže kako joj je taj materijal potreban u daljnjem radu, dok lopovu ne predstavlja ništa.

"Isto se odnosi i na ukradeni logopedski alat. Ne znamo što će nekome to. Plastični djelovi za masažu unutar usta, za poticanje govornog aparata. Zbog ove krađe nećemo odustati od te metode rehabilitacije govora kod predškolske i školske djece s autizmom, mentalnom retardacijom ili cerebralnom paralizom, jer se pokazalo da ta rana intervencija daje rezultate", poručila je Borović Galović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila je da će Centar odmah naručiti novi aparat, da bi se moglo nastaviti s rehabilitacijom djece, ali je tužno da se, umjesto da se za taj novac pribavi druga potrebna oprema, mora opet izdvajati za već nabavljenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo