tri osobe ranjene / Dva civila ubijena u Donjecku, Jacenjuk traži 'punu borbenu spremnost'

Image
Foto: AP Images

Zračna luka u Donecku već je nekoliko dana poprište izmjene vatre. Vojska koja kontrolira infrastrukturu optužuje pobunjenike da pucaju na njezine položaje.

17.9.2014.
12:34
AP Images
VOYO logo

Dva civila ubijena su u pucnjavi u Donjecku, proruskom ustaničkom uporištu na istoku Ukrajine, objavile su u srijedu lokalne vlasti, dok je premijer ArsenijJacenjuk pozvao vojsku na punu borbenu spremnost.

"Dvije civilne osobe ubijene su, a tri ranjene", objavila je gradska uprava, dan nakon što su ukrajinski zastupnici usvojili nacrt zakona koji daje više autonomije proruskim separatističkim područjima u okviru mirovnog protokola koji su potpisali Kijev i separatisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračna luka u Donjecku već je nekoliko dana poprište izmjene vatre. Vojska koja kontrolira infrastrukturu optužuje pobunjenike da pucaju na njezine položaje.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Po brojkama agencije France presse, ukupno je dosad, otkad je na snagu stupio prekid vatre 5. rujna, poginulo 30 osoba, 14 civila i 16 vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojska i pobunjenici međusobno prebacuju odgovornost za žrtve.

Jacenjuk je od ministarstva obrane zatražio da osigura da snage budu u punoj borbenoj spremnosti, bez obzira na prekid vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rusija nam neće dati mira, zato tražim od ministra obrane punu borbenu spremnost", rekao je Jacenjuk. Mirovni plan predsjednika Petra Porošenka ne znači "opuštanje u radu ministarstava obrane i unutarnjih poslova.. potrebna je puna spremnost".

"Ne možemo nikome vjerovati a najmanje Rusima", naglasio je Jacenjuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo