gradonačelnik o mrak taritaš / Bandić: Čiste, male, jeftine politikantske štoseve ne treba komentirati

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Upitan kada će Zagrepčani moći aplicirati za programe subvencioniranja energetske obnove obiteljskih kuća, Bandić je odgovorio da su Zagrepčani prvi u Hrvatskoj po aplikacijama, a bit će i ubuduće. 'Čiste, male, jeftine politikantske štoseve ne treba komentirati', izjavio je Bandić.

17.9.2014.
17:12
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nazvao je jeftinim politikantskim štosovima današnju tvrdnju ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš u Hrvatskom saboru da zbog nezainteresiranosti gradske uprave samo Zagrepčani ne mogu aplicirati za programe subvencioniranja energetske obnove obiteljskih kuća.

"Nikada ne komentiram izjave bilo koga, a najmanje ministrice. Pa s vremena na vrijeme u njoj proradi stranački diskurs jer ona je predsjednica HNS-a grada (Zagreba), pa je vjerojatno zamijenila teze. Ali, bilo bi bolje da ja funkcioniram kao gradonačelnik, a ona kao ministrica, prije ćemo riješiti ukupne zajedničke probleme, Zagreba i Hrvatske, da što manje ostrašćeno govorimo stranački. To je moj savjet, sugestija", odgovorio je Bandić Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kada će Zagrepčani moći aplicirati za programe subvencioniranja energetske obnove obiteljskih kuća, Bandić je odgovorio da su Zagrepčani prvi u Hrvatskoj po aplikacijama, a bit će i ubuduće. "Čiste, male, jeftine politikantske štoseve ne treba komentirati", izjavio je Bandić u palači Dverce gdje je primio sudionike 47. PIF-a, međunarodnog festivala Kazališta lutaka.

Ministrica Mrak Taritaš izjavila je danas u Saboru da zbog nezainteresiranosti gradske uprave samo Zagrepčani ne mogu aplicirati za programe subvencioniranja energetske obnove obiteljskih kuća. Ministrica tvrdi da Zagreb svojim građanima nije omogućio ono što su učinili drugi, a to je korištenje subvencija nekog državnog programa. "Zagreb se ponaša kao otok, ne kao nositelj razvoja", ustvrdila je Mrak Taritaš i najavila da će Ministarstvo putem nadležnog fonda omogućiti Zagrepčanima da direktno koriste državni program. Podsjetila je da je Vlada donijela Program energetske obnove do 2020. godine, s detaljnim planom provedbe, da se građanima omogućuje dobivanje državnih subvencija za energetsku obnovu do 80 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo