kucnuo je čas / Dan uoči povijesnog referenduma: Neodlučni kroje sudbinu Škotske

Dan prije povijesnog referenduma glasovi u Škotskoj i dalje podijeljeni. I jedna i druga strana vrti se oko 50 posto, dok je broj neodlučnih i dalje jako visok. Zadnji dan, očekivani prošao je u posljednjim lobiranjima kod birača jedne i druge strane.

17.9.2014.
19:14
VOYO logo

Mrtva trka koja traje već danima, sutra konačno stiže u cilj. Najnovije ankete pokazuju 51 posto glasova protiv otcjepljenja, no s čak 8 posto neodlučnih. David Cameron ne krije da ga sutrašnji referendum čini jako nervoznim.

"Svi kojima je stalo do Ujedinjenog Kraljevstva, kao što je meni, danas su nervozni. Ali siguran sam da smo uspjeli pokazati Škotima kako mogu imati i jedno i drugo", istaknuo je britanski premijer David Cameron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U javnu raspravu uključio se i španjolski premijer. Mariano Rajoy, u čijoj zemlji Katalonci traže referendum, kao primjer što se može dogoditi državama kad se osamostale navodi - Hrvatsku.

"Škotski referendum je torpedo koje ispod vode pogađa europske integracije. Škotska može opet postati članica EU, ali to je proces koji traje godinama. Španjolskoj je trebalo osam godina, a Hrvatskoj, koja se pristupila posljednja, trebalo je puno više", pojasnio je španjolski premijer Mariano Rajoy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što možda najviše iznenađuje jest činjenica da gotovo dvije trećine ljudi ne zna što bi značio izlazak iz Ujedinjenog Kraljevstva. Kampanja za referendum trajala je pune dvije godine, a sutra je trenutak istine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo