Vjerskom vodi darovali borbeni zrakoplov!?

Patrijarh Kiril, poglavar Ruske pravoslavne crkve, dobio je dar neuobicajen za vjerskog vodu tijekom posjeta tvornici na ruskom dalekom istoku, borbeni zrakoplov SU-35.

18.9.2014.
8:04
VOYO logo

Kako prenosi britanski dnevnik The Guardian, Kirilu je "Suhoj" darovan posto je radnicima u tvornici vojnih i civilnih zrakoplova podijelio blagoslovljene ikone, objavila je Crkva na svojoj sluzbenoj stranici.

Patrijarh, s kojim je ruski predsjednik Vladimir Putin stvorio cvrste veze zadnjih godina, radnicima je u govoru istaknuo vaznost ocuvanja Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blizak Putinu

"Rusija ne smije biti vazal. Rusija nije samo zemlja, to je cijela civilizacija, tisucgodisnja prica, kulturno stapanje razlicitih nacija, golema sila", citirala je patrijarhove rijeci agencija RIA.

"Da bismo mogli suvereno zivjeti, moramo, ako je potrebno, biti sposobni braniti nasu domovinu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiril je blizak Putinovoj teznji da ujedini bivse sovjetske zemlje pri cemu bi Ruska pravoslavna crkva imala utjecaj nad 165 milijuna ljudi u Rusiji i drugim bivsim republikama SSSR-a.

Utjecu na vanjske poslove

Kriticari Kirilove crkve tvrde da ona djeluje kao Putinovo ministarstvo i utjece i na vanjske poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskovska patrijarsija razilazi se s Ukrajinskom pravoslavnom crkvom Kijevske patrijarsije koja se odcijepila od Moskve kada je Ukrajina stekla neovisnost 1919. Moskovska patrijarsija danas dominira rusofonim dijelom Ukrajine koji zeli odcijepljenje od Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo