isprika centru za ženske studije / Suspendiran službenik koji je abortus proglasio protuustavnim

Suspendiran je porezni službenik koji je odbio priznati odbitak od poreza za uplaćenu donaciju Centru za ženske studije ignorirajući činjenice da je abortus u Hrvatskoj legalan te da CŽS posluje po zakonu.

18.9.2014.
14:30
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg skandaloznog obrazloženja jedne ispostave Porezne uprave, kojim su Centar za ženske studije i abortus proglašeni protuustavnim, oglasio se i Središnji ured Porezne uprave.

U svom priopćenju navode da je 'službenik Porezne uprave u obnašanju službene dužnosti postupao po osobnim stavovima i uvjerenjima, stoga će se u postupku nadzora utvrditi svi bitni elementi utvrđivanja povrede službene dužnosti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porezni službenik koji je 'glumio' ustavnog suca je suspendiran, a još će se vidjeti slijede li sankcije zbog povreda službeničke dužnosti.

Čelnici Porezne u petak će se navodno sastati s predstavnicima Centra za ženske studije kako bi im se ispričali zbog neugodnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Porezna uprava odbila je priznati odbitak od poreza za uplaćenu donaciju Centru za ženske studije zbog toga što se CŽS 'zalaže za pravo na pobačaj'. Ovaj potez Porezna uprava obrazložila je riječim da 'odgoj-obrazovanje i kultura koju promiče Centar za ženske studije, a koja se zalaže za pravo na pobačaj je u izravnoj vezi sa člankom 21. Ustava Republike Hrvatske u kojem je propisano da svako ljudsko biće ima pravo na život'.

Također su se pozvali i na argumentaciju karakterističnu za pro-life grupacije: "Treba spomenuti da je Europski sud pravde u sporu C-34/10 'Oliver Brüstle v Greenpeace e.V' definirao da je bilo koja jajna stanica u trenutku oplodnje organizam sposoban da se iz njega pokrene proces nastanka ljudskog bića, tj da ljudski život započinje oplodnjom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo