prevarant dolijao / Prodao stanove pod hipotekom i nestao s 1,6 milijuna eura!

Image
Foto: RTL

Optuženik je nedostupan hrvatskim pravosudnim tijelima.

18.9.2014.
20:13
RTL
VOYO logo

Nakon provedene istrage splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjeg državljanina Hrvatske i BiH koji je od siječnja 2006. do kraja 2009. u Splitu, kao direktor i osnivač trgovačkog društva, prodavao stanove u stambenim zgradama koji su bili pod hipotekom, čime je devet osoba oštetio za 1,6 milijuna eura.

Optuženik je nedostupan hrvatskim pravosudnim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je na interentskim stranicama priopćilo Općinsko državno odvjetništvo, on je od 1. siječnja 2006. do 31. prosinca 2009. u Splitu, kao direktor i osnivač trgovačkog društva, prodavao stanove u stambenim zgradama koji su bili pod hipotekom radi osiguravanja tražbine dviju banaka iz Austrije od trgovačkog društva kojemu je bio direktor.

S devet kupaca sklopio je ugovore o kupoprodaji stanova neistinito im prikazujući da će im nakon isplate kupoprodajne cijene od banaka osigurati očitovanje radi brisanja uknjižbe založnog prava na tim stanovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzetnik je 1,6 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti koje su mu uplatili kupci stanova zadržao za svoje trgovačko društvo umjesto da je novac proslijedio na račun dviju banaka radi brisanja založnog prava na stanovima koje su kupci u cijelosti platili. Tako je, oštetivši kupce stanova, trgovačkom društvu kojem je bio direktor i osnivač pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 1,6 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo