PRISUTAN STRAH OD POPLAVA / Drava se prelila na lijevu obalu u Osijeku, vodeni val u Donjem Miholjcu

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Rijeka Drava se u petak prijepodne kod Osijeka prelila na lijevu obalu. Vodostaj je u 8 sati iznosio 399 centimetara, što znači da je od ponoći Drava narasla za 15-ak centimetara.

19.9.2014.
11:00
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka Drava trenutno dostiže kulminaciju vodenog vala u Donjem Miholjcu i na snazi je izvanredno stanje, no sve linije obrane na dravskim nasipima su stabilne i ne očekuje se da će vodeni val dosegnuti njihovu visinu, objavile su Hrvatske vode u svom jutrošnjem izvješću o obrani od poplava.

Tijekom nedjelje vodeni val Drave stići će do Osijeka, a na ušću Drave u Dunav ne predviđaju se veći problemi s obzirom da vodostaj Dunava nije u porastu. Drava se u petak ujutro prelila na lijevu obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za rijeke Koranu i Kupu u Karlovcu više nisu potrebne mjere obrane od poplava, Kupa je pala za 470 centimetara, dok je u Farkašiću vodostaj Kupe pao za jedan metar.

Stagnira i vodostaj Save u Jasenovcu te nizvodno od Jasenovca, u Staroj Gradišci, Slavonskom Brodu i Županji. U laganom opadanju su i vodostaji u savskim nizinskim retencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Čičkovoj Poljani vodostaj je u laganom porastu, no za sada nema poplavljenih kuća, koje su zaštićene zečjim nasipima. Voda je stigla do okućnica desetak kuća, poplavljen je dio ceste i poljoprivrednih površina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo