IZNENAĐUJUĆI POTEZ / Škotski premijer dao ostavku nakon propalog referenduma

Image
Foto: AP Images

'Bila mi je čast služiti Škotskoj kao premijer. No kao što sam govorio u kampanji za referendum, nije riječ o meni ni o SNP-u. Ovo je puno važnije od toga', istaknuo je Salmond.

19.9.2014.
18:21
AP Images
VOYO logo

Vođa pristaša škotske neovisnosti AlexSalmond najavio je u petak da će odstupiti s dužnosti škotskog premijera i predsjednika nacionalne stranke SNP-a, nekoliko sati nakon teškog poraza pristaša neovisnosti na referendumu o samoodređenju.

"Rekao sam tajniku SNP-a da se neću kandidirati za predsjednika stranke na godišnjoj konferenciji od 13. do 15. studenoga u Perthu i da ću odstupiti s dužnosti premijera", rekao je Salmond na tiskovnoj konferenciji u Edinburghu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dotad ću obnašati svoj mandat", dodao je Salmond (59), koji se planira vratiti u škotski parlament kao zastupnik Istočnog Aberdeenshirea.

"Bila mi je čast služiti Škotskoj kao premijer. No kao što sam govorio u kampanji za referendum, nije riječ o meni ni o SNP-u. Ovo je puno važnije od toga", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salmondova ostavka, koja će stupiti na snagu za dva mjeseca, iznenađuje budući da je u kratko vrijeme uspio okupiti velik broj pristaša neovisnosti (44,7 posto).

"Za mene kao vođu vrijeme istječe, ali za Škotsku se kampanja (za neovisnost) nastavlja i moj san nikada neće prestati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo