Drava nadire / Vrh vodenog vala stiže u Osijek: Poslano još vojnika, slijedi evakuacija

I dok Sava više ne prijeti podivljala Drava približava se Osijeku. Vodeni val nizvodno je od Donjeg Miholjca. Naselju Karašica predviđaju potpunu vodenu blokadu.

19.9.2014.
18:44
VOYO logo

Drava je do jutra ušla u dvorište. Opkolila je svinjac i kokošinjac, a bujica im je na pragu, pa mještani Svetog Đurađa strepe od velike količine vode.

Vodeni val koji putuje Dravom unio je paniku. Ispod ceste voda je počela nadirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad je tu voda pustila, ali evo spasit ćemo to. Evo mi već tri dana radimo i pripremamo se za nešto što su svi sumnjali da će doć' ovdje voda takva", Damir Kupanovac, predsjednik Mjesnog odbora Sveti Đurađ.

Slavonija se brani svim raspoloživim snagama. Vodostaj je viši nego što se očekivalo. U vikend naselje Karašica upućeno je još vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje smo negdje oko 20-22 tisuće vreća ugradili napunili. I s tim, držimo, da ćemo završiti zečji nasip", kazao je general Ivan Jurić iz Hrvatske vojske.

Iako ih je voda na nekoliko mjesta probila, mještani ne paničare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su na nogama. Iz Osijeka je stiglo dvadeset vatrogasnih crpki.

S nabujalom se Dravom teško boriti. Počela se prelijevati u šumu, pa je pitanje vremena kada će cesta do naselja biti zatvorena nasipom, a mještani odsječni od kopna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pristupilo obrani tog vikend naselja  koje je , ipak napominjem, u nebranjenom području. tamo je najveći intenzitet sada radova. I napravit ćemo sve da i to naselje spasimo", kazao je Mišo Čičak iz Hrvatskih voda.

Lijeva je obala u Osijeku već pod vodom. Na mjestu gdje je lani prijetilo puknuće obaloutvrde, a time i potop istočnoga dijela grada, sve je spremno na dolazak vodenoga vala ovog vikenda. Vodostaj ne bi trebao prijeći 470 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plovidba je zabranjena uzvoodno. Stoga svi samo čekaju da ova golema količina vode što prije prođe i ulije se u Dunav.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo