CRVENO UPOZORENJE / Jako nevrijeme u Istri i Dalmaciji: Obilna kiša potopila Pulu i Zadar

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Zbog očekivanog grmljavinskog nevremena Meteoalarm je još jučer izdao crveno upozorenje za sjeverni i srednji Jadran.

20.9.2014.
10:22
RTL
VOYO logo

Nevrijeme uz obilnu kišu i grmljavinu jutros je oko 7.30 sati zahvatilo Pulu i Zadar, gdje su zbog velikih količina oborina poplavljeni dijelovi grada te podrumi i poslovni prostori.

U Zadru su pale 53 litre kiše po četvornom metru, a zbog obilnih oborina pod vodom su se našli dijelovi centra te zadarska riva. Iz Javne vatrogasne postrojbe Zadarske županije doznaje se da se ispumpavala voda iz stambenih i skladišnih prostora u prizemljima zgrada. Vatrogasci su intervenirali i u Bibinjama te u podvožnjaku na ulazu u Biograd, gdje je zapeo autobus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Puli je jutros palo 45 litara kiše po četvornom metru, a zbog velikih količina vode na prometnicama te poplavljenih podruma i poslovnih prostora na teren su izašli i pulski vatrogasci.

"Vatrogasci su interevenirali u dvadesetak slučaja, a intervencije su se uglavnom odnosile na ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma i poslovnih prostora. Vatrogasci su i dalje na terenu i još uvijek ne znamo pravo stanje", izjavio je Hini zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula KlaudijoKarlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Pazinu, najviše kiše u Istri palo je u Puli i Poreču, u kojem je palo tridesetak litara po četvrnom metru.

Prema podacima istarske policije jutros se dogodila samo jedna prometna nesreća kada je, uslijed skliskog i mokrog kolnika, vozilo u Fondolama po kraj Pule sletjelo s ceste te je jedna osoba ozlijeđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog očekivanog grmljavinskog nevremena Meteoalarm je još jučer izdao crveno upozorenje za sjeverni i srednji Jadran. Obilnija kiša očekuje se i u Posavini, a nevremena bi moglo biti i u gorskoj Hrvatskoj te na karlovačkom području.

Nevrijeme i na Makarskom primorju

Grmljavinsko nevrijeme praćeno vrlo jakom kišom zahvatilo je danas oko podne Makarsku i cijelo Makarsko primorje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jutros u 8 pa do 13 sati palo je 48 litara kiše po metru četvornom, a u samo tridesetak minuta poslijepodne palo je 40 litara kiše po četvornom metru, informacija je makarskoga Gradskog centra Osejava.

Zbog jake kiše i poplavljenih prizemnih i podrumskih prostorija vatrogasci su imali četrdesetak intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo