dugo vagala odluku / Martina Dalić napušta HDZ: 'Nisu spremni izvući zemlju iz krize!'

Saborska zastupnica i bivša ministrica financija Martina Dalić napušta HDZ nezadovoljna jer njezina stranka ne čini dovoljno kako bi se, osim za preuzimanje vlasti, pripremila i za poteze koji će doista riješiti hrvatske probleme i izvući zemlju iz krize.

22.9.2014.
15:05
VOYO logo

Bivša HDZ-ova ministrica financija Martina Dalić potvrdila je danas da napušta tu stranku napominjući da tu odluku nije donijela preko noći.

Takva odluka nije nastala preko noći, a razlozi su se skupljali dugo, kako se povećavao broj primjera da nema stvarne i istinske odlučnosti rukovodstva HDZ-a da oblikuje odlučna reformska rješenja koje zahtijeva dubina i težina krize, rekla je Dalić Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje razloge odlaska, kaže, detaljno je objasnila u pismu Predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

"Previše je percepcije, dojmova, retorike, a stvarnog sadržaja i, što je još važnije, sadržaja koji bi pogađao u stvarne uzroke krize, po mom znanju i iskustvu je premalo", kaže Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njezinom pismu, koje prenose mediji, Dalić najavljuje da će svoj rad nastaviti u Hrvatskom saboru kao nezavisna zastupnica "sukladno svom najboljem znaju i oslobođena bilo kakvih ograničenja i pritiska nužnosti dobivanja izbora".

Vodstvu HDZ-a zamjera jer, kako tvrdi, nije spremno jasno se odrediti prema svojoj ekonomskoj platformi i odlučno graditi ekonomska rješenja kakva zahtijeva dubina i duljina krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono nema snage ni odlučnosti iskoračiti izvan ustaljenih političkih obrazaca koji se svode na puko ponavljanje da je Vlada nesposobna, dnevno političko kritizerstvo i bavljenje prošlošću, navodi Dalić u pismu.

Pokušala je, kaže, svojim radom pronaći način za usklađivanje posebnosti političkog djelovanja i obraćanja s grubim zahtjevima hrvatske ekonomske stvarnosti "kako bi HDZ pripremio sebe, a i narod, na provođenje reformi i drugih ekonomskih mjera koje su nužan preduvjet ekonomskog oporavka". No, unatoč retorici, nema stvarne spremnosti za pripremanje reformi, njihovog javnog tumačenja i provođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekonomskom timu HDZ-a zamjera što je, kako kaže, nefunkcionalan i nema koordinacije, vodstva, jasnog smjera i konkretnog bavljenja stvarnim uzrocima krize.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo