Džihadisti svima prijete masakrom / Hrvatska preko Amerike doznala da je u ratu protiv kalifata!

Hrvatska je dio međunarodne koalicije protiv Islamske države! Ovu informaciju nije objavila hrvatska Vlada, nego američki State Department, a potvrdio ju je i prvi čovjek američke vojske koji je u Zagrebu primio odlikovanje. I dok se javnost pita zašto o tako važnoj stvari doznaje obilaznim putem - džihadisti pozivaju svoje pristaše da ubijaju građane svih zemalja saveznica.

22.9.2014.
18:35
VOYO logo

Srdačan susret premijera s prvim čovjekom američke vojske. Slučajno ili ne, baš na dan njegova posjeta Zagrebu, doznalo se da je među 50-ak zemalja u koaliciji protiv Islamske države - i Hrvatska.

"Kao prvi korak, potrebno je identificirati zajedničku prijetnju i u što bi se ona mogla razviti. Na temelju toga prići ćemo svakoj od članica koalicije, kako kroz NATO tako i bilateralno, te ćemo izlistati niz mjera koje ćemo smatrati potrebnim kako bi se ta prijetnja porazila", kazao je Martin Dempsey, načelnik združenog stožera američke vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, da je Hrvatska članica koalicije protiv džihadista do danas je malo tko znao, a vijest je stigla ne iz Banskih Dvora ili s Pantovčaka, nego od američkog State Departmenta.

"Ja mislim da je normalno da smo mi u savezu sa drugim demokratskim zemljama. Mislim da je ovo prilika da se cijeli svijet ujedini u borbi protiv tog stvarnog zla", kazao je ministar obrane Ante Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koji bi način Hrvatska u borbi mogla sudjelovati, javnosti još nije poznato.

"Pa ne znamo ništa. Ne očekujemo da u ovom trenutku ovog trena odemo boriti na sjever Iraka ili u Kurdistan, ali od naših obveza i zadaća i uloge, koju imamo u NATO-u, ne možemo i nećemo pobjeći", naglasio je Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ta uloga ujedno znači i da Hrvatska postaje meta. Jer Islamska država baš je danas pozvala pristaše da ubijaju građane svih zemalja međunarodne koalicije: "Ako možete ubiti  bilo kojeg građanina zemalja članica koalicije protiv Islamske države, uz Božju pomoć ih ubijajte na bilo koji način...", kazali su.

U međuvremenu, od brutalnih džihadista iz Sirije je samo ovog vikenda izbjeglo više od 130 tisuća Kurda. Za Izmučene i umorne ljude, mahom žene i djecu, granični prijelazi s Turskom predstavljaju spas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli su u naše domove i odvukli nam kćeri u nepoznato. Kakvi su to muslimani? Kakav je to Islam? Oni odrubljuju glave. Tu smo kako bismo našli skrovište", kazao je Ismail Ahmad, izbjeglica iz Sirije.

Iz Sirije stižu vijesti da o silovitim sukobima Kurda i džihadista. Kada međunarodna koalicija krene u obračun s Islamskom Državom, jednu od uloga će, dakle, igrati i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo