kažu da im ide / I kad kiša pada - potpisi pljušte: Zagreb naklonjen referendumu

Drugi dan prikupljaju se potpisi za referendum rigoroznu promjenu izbornih pravila. Zanimljivo - na području Zagreba štandova je gotovo 800, u cijelom gradu Splitu svega 4. Na pitanje zašto je grad Zagreb toliko naklonjen referendumu da su ga čak i sponzorirali - nema odgovora.

22.9.2014.
19:07
VOYO logo

I kad kiša pada - potpisi pljušte. Drugi dan inicijativa U ime obitelji skuplja potpise za još jedan referendum - i kažu: dobro im ide.

Sa sloganom - birajmo zastupnike imenom i prezimenom građani se uglavnom slažu - no pitanje je znaju li za koje su sve promjene dali potpis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I HDZ i SDP i predsjednik Ivo Josipović građane pokušavaju dezinofrmirati - kaže pak Željka Markić. Nije istina, tvrdi da bi smanjenje izbornog praga na 3% koji predlažu doveo do poplave stranaka u saboru - niti da su oni protiv predizbornih koalicija.

"Potpuno je neprihvatljivo da predsjednik republike zloupotrebljava svoju poziciju da bi širio neistine za nešto što je potpuno lako provjerljivo", kazala je Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplava referenduma, nejasna pravila o tome gdje se potpisi smiju skupljati - i problematična odredba o tome da izlaznost na referendum nije preduvjet uspjeha referenduma - sve se to moglo spriječiti da su donesene ustavne promjene, koje u saboru čekaju već 9 mjeseci.

"Dosta nisko su na dnevnom redu jer nema glasova da se one usvoje bilo u cijelosti", rekao je ministar uprave Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na pitanje - koliko je novaca grad Zagreb dao inicijativi U ime obitelji - tko je tako odlučio i otkuda ti novci - odgovora nema i dalje. Gradonačelnik Bandić o tome ne želi razgovarati, u gradu Zagrebu na upite ne odgovaraju - a Željka Markić kaže: "Napravili smo, zamolili smo da nam pomognu u tiskanju letaka - evo grad Zagreb nem je u tome pomogao".

Koliko potpisa imaju pak objavit će u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo