karamarko uzvratio milanoviću / 'Građani nisu spremni na ovu vašu poeziju jer im život nije pjesma'

Tomislav Karamarko obrušio se na Zorana Milanovića zaključivši apelom na vladajuće da vrate mandat narodu jer su Hrvatsku doveli do ponora.

24.9.2014.
11:09
VOYO logo

Nakon što je premijer Zoran Milanović predstavio godišnje izvješće o stanju nacije pred Saborom, za repliku se javio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Ispred Kluba zastupnika HDZ-a Karamarko se pobunio kako je iznošenje izvješća Vlade o stanju nacije pred Saborom zapravo način da Milanović sebi osigura dominantnu poziciju u Saboru jer je zapravo riječ i o praksi koju je on predložio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovom mišljenju, nepravedno je da Milanović može govoriti sat vremena, dok klubovi zastupnika samo po 20 minuta, a sve se okončava ponovno premijerovim osvrtom nakon kojega nema rasprave.

"A što reći o ovom ad hoc izvješću koje je prepuno iluzornih projekcija koje nismo mogli dobiti ni dan ranije? Ovo je izvješće o željama, a ne učinjenom. Vi, gospodine Milanoviću, kao da ste jučer postali premijer. Građani nisu spremni na ovu vašu poeziju jer im je život sve samo ne pjesma. Stanje u društvu u odnosu na prošlu godinu se pogoršalo. BDP je nastavio padati i u 2014. godini. RH Vlada je postala rekorder. Naime, neki vrijedni ekonomski analitičari utvrdili su da je ova Vlada jedina koja je zabilježila u 60 godina u Europi tako dug pad, a da je još uvijek na vlasti", istaknuo je Karmarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ugrožena ekonomska i demografska budućnost Hrvatske'

"Došlo je do smanjenja zaposlenih osoba. Smanjen je broj zaposlenih za 32.000. Broj nezaposlenih rezultat je administrativnih poteza i imigracije mladih i stručnih kadrova. Uočljiv je veliki val iseljavanja mladih čime se ugrožava ekonomska i demografska budućnost Hrvatske", upozorava šef HDZ-a.

"Inozemno zaduženje i javni dug će i dalje rasti i ugrožavati stabilnost Hrvatske. Vlada je pokazala nevjerojatnu aljkavost i nesposobnost te neučinkovitost u pripremi projekata, prijeti nam opasnost gubitka više od milijardu eura. Od dolaska ove Vlade prihod građana je kumulativno padao, a to je rezultiralo povećanjem poreza i nezaposlenosti. Svi trendovi su negativni. To je sve rezultat ove Vlade i njezinog tzv. uvođenja reda koje se svodi na uvođenje poreza", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi smo taoci njihovog neznanja'

Predsjednik HDZ-a, u jednom od svojih rijetkih govora u Saboru, rekao je kako Vlada nema kontinuitet te da neprestano mijenjaju propise.

"Sve što Vlada radi je kontradiktorno i zbunjujuće. Očito nedostatak vizije i znanja. Vlada na brzinu uvodi mjere i eksperimentira. Gubi vrijeme i ugrožava budućnost. Svi smo taoci njihovog neznanja. Jedino u čemu je Vlada dosljedna je lakoća prebacivanja odgovornosti na druge", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada vodi politiku suprotnu nacionalnim interesima. Svojim djelovanjem je moralno devastirala hrvatsko društvo. Vlada mora shvatiti da je postala manjinska. Svojim mjerama krizu samo povećava. I dalje ćemo imati negativne makroeknomske pokazatelje. Ako je Vladi doista stalo do dobrobiti naroda, trebala bi podnijeti ostavku i vratiti mandat narodu", zaključio je.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo